YouTube’dan yeni reklam düzenlemesi: Durdursanız da karşınıza çıkacak

YouTube, reklam gösterme özelliklerini düzenleyerek yeni bir sürüme geçiyor. Premium abone olmayan kullanıcıları için yeni bir reklam özelliği deneniyor. YouTube'de Premium olmayan hesaplarda video izlerken çıkan reklamlar artık video duraklatırken de kullanıcıların karşısına çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 13:45

YouTube, Premium abonesi olmayan kullanıcılar yeni bir reklam formatı sunmaya hazırlanıyor. YouTube'ın yeni reklam planına göre videoyu duraklattığınızda da reklam görülecek.

YOUTUBE REKLAM SAYISINI ARTIRIYOR

YouTube, reklamlar için yeni bir format hazırlığına başladı. Buna göre YouTube Premium üyesi olmayanlar video izlerken duraklatma yapsa da YouTube ekrana reklam yerleştirecek.

Bu formatın ne zaman kullanıma sunulacağına dair bir tarih paylaşılmazken, yeni sürümün şu anda bazı kullanıcılar için kullanıma sunulduğu aktarıldı.

Yeni reklam formatı, duraklatılan videonun sağına yerleştirilen bir sütunda görülecek ve kullanıcılara reklamı kapatma veya reklam hakkında daha fazla bilgi bulma seçeneği sunacak. Reklamların hemen üstünde ayrıca markaya ya da firmaya ilişkin "Sponsorlu" etiketi bulunacak.

YOUTUBE'UN HEM REKLAM, HEM DE PREMİUM GELİRİ ARTACAK

Google'ın 2024 Nisan, Mayıs ve Haziran kazanç raporuna göre, 64,6 milyar dolarlık reklam gelirinin 8,6 milyar doları (,31) YouTube tarafından elde edildi, bu da YouTube platformunun yılda sadece reklam gelirinden yaklaşık 34,4 milyar dolar kazandığını gösteriyor.

Yeni reklam formatı ile birlikte YouTube, hem reklam gelirlerini arttırmak hem de reklam izlemek istemeyen Premium abone sayısı yükseltmek istiyor. 

Hilal Baldemir