Yeni yılın ilk kabinesi yarın! İlk başlık emekli aylığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenen kabine toplantısı son olarak Aralık ayının son haftası yapılmıştı. Yeni yılın ilk kabinesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın Beştepe’de toplanacak. Kabinenin ana başlıklarından biri emekli aylığındaki düzenleme olacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 12:26

Yeni yılın ilk kabine toplantısının yarın gerçekleştirilmesi bekleniyor ve toplantıda işçi, Bağkur emeklilerinin emekli maaşında düzenlemenin görüşülmesi bekleniyor. Gözler yarına çevrilirken toplantının diğer konuları merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kabinesi son olarak 3 Hafta önce aralık ayında toplantı gerçekleştirmişti. Yeni yılın ilk kabinesi ise yarın Beştepe’de toplanacak ve masada birbirinden önemli konular görüşülecek.

Yeni yılla birlikte açıklanan enflasyon rakamlarına göre memur ve memur emeklileri yüzde 49,25, işçi ve Bağkur emeklileri ise yüzde 37,56 oranında zam aldı. 2 zam oranı arasındaki fark, kamuoyunda tartışma konusu olurken işçi ve Bağkur emeklisi zam oranını yetersiz buldu. Hükümet farkın kapatılması için çalışmaları yürütüyor. Ayrıca en düşük emekli maaşıyla ilgili de düzenleme yapılması ve bu toplantıda görüşülmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki Kabine toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in zam oranı konusunda bir sunum yapması bekleniyor. Ekonomideki son gelişmeler de kabine toplantısında ele alınacak.

Faiz artış oranlarının piyasalara yansıması, asgari ücretin açıklanmasından sonra değişen etiketler ve enflasyonla mücadele konusunda bakanların Erdoğan'ı bilgilendirmesi bekleniyor. Ticaret Bakanlığının fahiş fiyat artışlarına yönelik yürüttüğü denetimler de kabinenin gündeminde olacak.

Öte yandan terörle mücadele operasyonlarının da kabinede görüşülmesi bekleniyor. TSK ve MİT'in sınır ötesi operasyonlarına dair yeni bilgiler de toplantıda Erdoğan'a sunulacak.

Hilal Baldemir