Yeni eğitim yılı öncesi çevirim içi toplantı gerçekleştirildi

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve Yalova Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında gerçekleştirilen çevrim içi toplantıya katıldılar

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 14:36

2024-2025 eğitim ve öğretim yılı öncesinde, Yalova’da hazırlıklar hız kazandı. Bu kapsamda Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve Yalova Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında gerçekleştirilen çevrim içi toplantıya katıldılar. Toplantıda, 81 ilin vali, milli eğitim müdürü ve emniyet müdürlerine seslenen Tekin ve Yerlikaya, yeni eğitim yılında alınacak tedbirleri ve yapılacak çalışmaları değerlendirdiler.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’nin kendine özgü bir eğitim modelini geliştirdiğini belirterek, "Erdem-değer-eylem çerçevesinde bilgiyi beceriye dönüştüren, bize özgü bir model olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini geliştirdik” dedi. Tekin, ayrıca okul-aile iş birliğini güçlendirmek amacıyla "Velivizyon" platformunu oluşturduklarını ve bu platform için 27 bölümden oluşan bir dizi film çekildiğini kaydetti. Okul güvenliğinin sağlanması ve öğrenci pansiyonlarının kapasiteli kullanılması gibi konularda da gerekli çalışmaların titizlikle sürdürüleceğini vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1 milyon 200 bin öğretmeni ve 20 milyona yakın öğrencisiyle Türkiye’nin büyük bir ailesi olduğunu ifade etti. Yerlikaya, eğitim-öğretim döneminin güvenli ve huzurlu geçmesi için tüm önlemlerin alındığını belirtti.

Toplantıda Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve Yalova Emniyet Müdürü Ümit Bitirik de söz alarak, Yalova’da yürütülen çalışmalar ve alınan tedbirler hakkında Bakan Tekin ve Yerlikaya’ya bilgi verdiler. Yalova’da bu yıl 285 okulda, 56 bin 626 öğrenci ve 3 bin 761 öğretmenle eğitim-öğretim yılının başlaması planlanıyor.