Yazar Ömür Kurt, Yalova'da Öğrencilerle Buluştu

Gazeteci- Yazar Ömür Kurt, Yalova Gazi Abdurrahman İlkokulu'nun düzenlediği "Kitabım Arkadaşım Projesi" kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Etkinlikte, kitaplar imzalandı, hatıra fotoğrafları çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 11:10

Yalova Gazi Abdurrahman İlkokulu'nun düzenlediği "Kitabım Arkadaşım Projesi" kapsamında gerçekleştirilen Öğrenci-Yazar buluşması renkli anlara sahne oldu. Bu senenin konuğu, ‘Yaban Ördeği Ailesinin Göç Yolculuğu’ adlı çocuk romanı ile ‘Yılın Çocuk Romanı (2017)’ ödülüne layık görülen Gazeteci- Yazar Ömür Kurt oldu. “Rüzgârın Şarkısı, Kitap Tamircisi, Hayal Defterim, Gri Taçlı Turna Kuşu, Karaca ve Mucizeler Köyü, Karaca ve Yürüyen Köşk, Karaca ve Sihirli Orman” gibi pek çok çocuk kitabının yazarı olan Kurt, öğrencilerin hazırladığı Kitabım Renkli Dünyam Sergisini tek tek gezerek, kitaplarını imzaladı ve hatıra fotoğrafı çekilmeyi de ihmal etmedi.

"Miniklerin Masal Kahramanlarıyla Dolu Sergisi Büyük İlgi Gördü"

Yalova Gazi Abdurrahman İlkokulu'nun bahçesinde düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin hazırladığı resimlerden oluşan sergi yoğun ilgiyle karşılandı. Öğrencilerin hayal ettikleri masal kahramanı kostümüyle katıldıkları sergide, miniklerin yaratıcılıkları ve sanat yetenekleri gözler önüne serildi. Yalova Gazi Abdurrahman İlkokulu yöneticileri, bu anlamlı etkinlikte öğrenciler ile bir araya gelen Ömür Kurt’a, etkinlikte yer alan Çiftlikköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir’e ve etkinliği hazırlayan öğretmen Fatma Özbilci, Derya Karagülle, Zehra Sevgin ve Yeşim Sargınalp’e teşekkür etti.

"Kitabım Arkadaşım Projesi" kapsamında gerçekleştirilen Öğrenci-Yazar buluşmasının konuğu olan Gazeteci-Yazar Ömür Kurt etkinliğin ardından sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda “Bugün Yalova Gazi Abdurrahman İlkokulu’nda çocuklarla buluştuk. Kitaplarımı okumuşlar ve kitaplarımdaki resimleri tek tek çizip, bir de bahçeye sergi açmışlar. Heyecanla dolaştım, çok etkilendim. Okul Müdürü Abdullah Bey’e, kıymetli öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize candan teşekkürlerimle. Benzersiz bir gündü benim için. Ve bir çocuk bana şöyle dedi ‘Sayenizde rüzgârı ve sevgiyi görmeyi öğrendim’ Rüzgârın Şarkısı kitabımı okumuş.” İfadelerine yer verdi.

Murat Can Aytemur