Yargıtay’a göre hakaret sayılmayan kelimeler güncellendi! İşte Yargıtay’ın hakaret saymadığı kelimeler 2024

Özellikle sosyal medya platformları aracılığı ile çok sık yaşanan tartışmalar hakaret boyutuna varınca birçok kişi savcılığın yolunu tutuyor. Arama motorlarında en çok aranan konuların başında da hakaret olarak sayılmayan kelimeler hangileridir konusu geliyor. Yargıtay kararları incelemeleri sonucunda hakaret olarak sayılmayan ve dava açılmayan kelimelerin 2024 versiyonu listelendi. İşte Yargıtay’ın hakaret saymadığı kelimeler 2024

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 14:47

Hakaret suçunun tanımı Türk Ceza Kanunu’nun 125. Maddesinde net bir şekilde açıklanmıştır. Buna göre, “bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi” ifadesi hakaret suçunu tanımlar. Bu suç, hukuki açıdan incelenmesi gereken bir dizi kompleks unsuru içerir. Ceza ehliyeti, basın yoluyla işlenen hakaret, diplomatik dokunulmazlık ve diğer konular, hakaret suçunun daha derinlemesine anlaşılmasını gerektirir.

Hakaret suçu, bir kişinin diğerine ağır bir şekilde saldırgan, küçültücü veya onur kırıcı sözler söylemesi ya da davranışlarda bulunması olarak da daha kolay bir şekilde tanımlanabilir.

Öte yandan hakaret suçunun cezası, genellikle 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası ile cezalandırılır.

Yargıtay kararlarına bakıldığında ise bazı kelimelerin hakaret suçu kapsamına alınmadığı görülmüştür. Bu nedenle kişiler sık sık arama motorlarında hakaret suçu sayılmayan kelimelerin hangileri olduğunu araştırırlar.

Avukat Kerim Bahadır Şeker'in derlediğine göre; Anlam açısından olumsuz ve kötü ancak hakaretten sayılmayan kelimelerin listesi şu şekilde sıralandı:

YARGITAY BUNLARI HAKARET SAYMADI

Hıyar

Karaktersiz

Ahlaksız

Dingil

Allah belanı versin

Dönek

Embesil

Tedavi edilmen gerekir

Terbiyesiz

Şizofren

Dinsiz

Fırfır

Gevşek oğlu gevşek

İmansız

Çingene

Hanzo

Zibidi

Terbiyesiz

Defol

Bunak

Gıcık

Yalaka

Düzenbaz

Hilal Baldemir