Yaren Baba Türbesi çevresi mesire alanı olacak

Yalova’nın fethinde şehit düşen Yaren Baba’nın Çınarcık ilçesinde türbesinin çevresi İl Özel İdaresi tarafından düzenlenerek vatandaşların hizmetine sunulacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2023 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2023 15:00
https://www.yalovahayat.com/

 Bir kaç ay önce restore edilmiş olan Yaren Baba Türbesi'nin, çevresi mesire alanı olarak kullanılmak üzere düzenlenecek. İl Genel Meclisi Ağustos ayı oturumları devam ediyorken, meclisin gündeminde olan Yaren Baba'nın Türbesi görüşülen konular arasında yer alıyordu.

 İl Özel İdaresi'nin de katkıda bulunmasıyla restore edilen türbenin etrafının mesire alanı olarak kullanılması hakkında görüşmeler yapıldı. İhtisas komisyonları tarafından hazırlanan rapor okunarak müzakere edildi.

  İl Genel Başkanı Hasan Soygüzel, Tarihi açıdan büyük bir değer olan ve gelecek nesillere aktarılmak istenen Yaren Baba Türbesi'nin öneminden bahsetti ve şu sözleri ekledi ''Yaren Baba sadece Yalova için değil tüm Türkiye için değerli bir türbedir, bu sebepten ötürü başka illerden de ziyaretçi  kabul etmektedir. İl Özel İdaresi olarak bizlerde bu alanın çevresine mesire alanı yapacağız. İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile beraber bu yörenin tanıtılmasıyla ilgili yoğun bir çaba içerisindeyiz ve bu süreçteki katkılarından dolayı sayın valimize çok teşekkür ediyorum''

Murat Can Aytemur