Yalovaspor ile Akyol Grup arasında sponsorluk anlaşması imzalandı

Yalovaspor sponsorluk anlaşması basın toplantısı gerçekleştirdi. Yalovaspor yapacağı sponsorluk anlaşması için basın toplantısını düzeldi. Yalovaspor ’un sponsorluk anlaşmasının yapıldığı basın toplantısı Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi. Yalovaspor’a maddi ve malzeme desteği verilmesini içeren protokol Akyol Grup ile Yalovaspor arasında imzalandı. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk 2 yıl içerisinde profesyonel lige geri dönme hedefini önlerine koyduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2023 23:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2023 23:14
https://www.yalovahayat.com/

Yalovaspor’un yeniden profesyonel ligde yer alması için çalışmalar başlatıldı. Yalova’nın önde gelen firmalarından birisi olan Akyol Grup Yalovaspor’a bu amaç için sponsor olarak maddi ve malzeme desteği sağlayacağını açıkladı. Bunu sağlamak amacıyla Yalova Halk Eğitim Merkezi’nde bir protokol imza töreni yapıldı.

Törene Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalovaspor Başkanı İsmail Kaya, Akyol Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akyol, Yalovaspor Teknik Direktörü Faruk Yiğit, Yalovaspor yönetim kurulu üyeleri, Yalovasporlu sporcular ve davetliler katıldı.

“Hedefimiz 3. Lige çıkmak”

Sponsorluk anlaşması imzalanmadan önce konuşmak için söz alan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalovaspor’un 2 yıl içerisinde yeniden profesyonel ligde yer alacağını ifade etti. Yalovaspor’un bunu başaracağının altını çizen Tutuk, “1963 yılında kurulmuş Yalovaspor’umuzu 60’ncı yılında Yalova belediyemiz bünyesine alarak bu hayallerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Önümüze hedef koyduk. Şu an Süper Amatör Lig’deyiz. Hedefimiz ilk etapta 3. Lige çıkmak. Bunun için de 2 yılımız var. Allah’ın izni ile profesyonel lige çıkmak için de tüm Yalova olarak bu hedefe kilitlenmiş durumdayız. Faruk Yiğit hocamızın da teknik direktörlüğünde bu hedefe ulaşacağımıza da hiç şüphemiz yok. Yalovaspor’umuzun o özlenen günlere geri döneceğinden kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Bu yolda bize en büyük desteği verenlerden birisi de sponsorlarımız olacak ben buradan Akyol Şehircilik İnşaat şirketi yönetim kurulu adına Adnan Akyol’a teşekkürü bir borç biliyorum. Çok önemli bir desteği veriyor takımımıza. Biz Yalova sevdalısı böyle işadamlarımız olduğu sürece Yalovaspor’umuzu bir profesyonel lige taşırız” dedi.

“Desteğimizi hiçbir zaman kesmeyeceğiz”

Tutuk’un ardından söz alan AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ise Yalovaspor’a her zaman destek olacaklarını belirterek, “Yalova’mızın tarihinde köklü bir yeri olan takımımız Yalovaspor için yeni bir başlangıç yapmaya toplandı. Bugün atacağımız imzaların alacağımız kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sportif başarımız olduğu kadar, sporu tabana yaymamız, daha çok genç kardeşimizin sporla buluşmasına da imkân tanımamız önemli. Yapılacak her çalışmada biz de kulübümüzün yanında olacağız. Onlara desteğimizi kesmeyeceğiz. Akyol gruba da bizimle birlikte oldukları ve bu mücadeleye destek verdikleri için de çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“Başarılı olacağımız günlere tekrar döneceğiz”

AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü de konuşmasında Yalovaspor’un tekrar eski gücüne ulaşacağını vurguladı. Yalovaspor’un başarılı olacağının altını çizen Güçlü, “Her şehrin dokusunun içerisinde spor faaliyetlerini götüren en önemli lokomotif şehrin futbol takımıdır. Ben çocukluğumda Yalovaspor maçları ile büyümüş ve bu dokuyu o tribünde almış birisiyim. Yalovaspor profesyonel ligde oynadığı yıllarda şehirle muhteşem bir bütünleşme sağlamıştı. Allah nasip ederse o günlere hep birlikte yeniden geri döneceğiz. Ben buradan Belediye Başkanımız Mustafa Tutuk’a da bu işin altına elini koyduğu için teşekkür ediyorum. Bir şehirde var olmak için o şehirden para kazananların şehre bir şekilde geri dönmesi, destek vermesi gerekiyor. Akyol Grubun sahibi Adnan Akyol’a da bu anlamda teşekkürü bir borç biliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yalovaspor’a 1 yıl boyunca maddi ve malzeme desteği sağlayacak protokole Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalovaspor Başkanı İsmail Kaya ve Akyol Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akyol imza attılar. Protokol sonrasında katılımcılar ve Yalovaspor’lu sporcular toplu halde fotoğraf çekildiler.

HABER/M. Tunç Tanrıverdi