Yalovalının doğalgaz faturası kabusa döndü

Doğalgaz dağıtım işinin Yalova’da el değiştirmesi beraberinde fatura kâbusunu getirdi. Vatandaşlar nereye ödeyeceklerini bilemedikleri faturaları ödemek için PTT’ye akın etti. İlçelerden bile vatandaşların geldiği PTT’de yoğunluk yaşanıyor

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2024 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2024 15:19

Bir süre önce Yalova’nın doğalgaz dağıtımını yapan Armagaz’a kayyum atamış ve sonrasında yapılan ihale ile doğalgaz dağıtım işi el değiştirmişti. İhalede Yalova’nın doğalgaz dağıtım işini Marmaragaz Yalova Gaz Dağıtım A.Ş. üstlenmişti. Ancak firmanın doğalgaz faturalarının ödenmesi ile ilgili gerekli banka alt yapısını kurmakta geç kalması ise bu anlamda bir kaosu beraberinde getirdi.

İl merkezi ve ilçelerde doğalgaz faturaları gelen vatandaşlar ise ödeme yapmak adına soluğu PTT’de alıyorlar. Hal böyle olunca da PTT’de yoğunluk yaşanıyor. PTT personelleri vatandaşların taleplerini yerine getirmek adına özverili bir çalışma ortaya koyuyorlar. Marmaragaz Yalova Gaz Dağıtım A.Ş. bankalarla olan protokol çalışmalarını hızla sürdürürken kısa süre içerisinde bu sorunun çözüleceği belirtiliyor.

Vatandaşlar, fatura ödeyemedikleri için gaz kesintisi veya gecikme zammı gibi sorunlarla karşı karşıya kalma kaygısı yaşıyor. Armagaz döneminde bankalara otomatik ödeme talimatı verenlerin talimatları da firma değişikliği sonrasında geçerliliğini yitirdi. Bu durumda, otomatik ödeme talimatları boşa çıkmış oldu.

İlçelerden bile merkeze akın ediyorlar

Doğalgaz faturalarının sadece merkezdeki PTT Şubesinde ödendiğini duyan vatandaşlar ise ilçelerden ve beldelerden gelerek PTT’ye akın ediyorlar. Vatandaşlar, “Marmaragaz Yalova Gaz Dağıtım A.Ş. şirketi ödeme alt yapısını oluşturmadığı için ilçelerden doğalgaz faturalarını yatıracak bir nokta bulamıyoruz. Faturaların sadece PTT Yalova Merkez Şubesi’nden ödendiğini öğrenince buraya geliyoruz. Paramızla rezil oluyoruz. Faturamızı düzenli olarak ödeyeceğimiz bir nokta istiyoruz” diye konuştular.