Yalovalı Minibüsçülerden öğrencilere jest! Yalovalı Öğrenciler üniversite-yurt arasında ücretsiz taşınıyor...

Yalova Minibüsçüler Odası aldığı bir kararla Yalova Üniversitesi öğrencilerini üniversiteden yurtlara kadar ücretsiz taşımaya başladı. Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Erhan Baş, “Biz de bu şekilde öğrencilerimize elimizden geldiğince bir katkı sunmak istedik” dedi

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 10:55
https://www.yalovahayat.com/

Akademik yılın başlaması ile birlikte Yalova’ya gelen öğrenciler şehirde bir canlılığa neden oluyorlar. Bu anlamda Yalova Minibüsçüler Odası da öğrencilere yönelik örnek olacak bir uygulamayı hayata geçirdi. Öğrencileri kampüsten yurtlarına ücretsiz olarak taşıyacaklarını dile getiren Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Erhan Baş, “Sene başında öğrencilerden üniversite-yurt arasında indi bindi fiyatının yarısı kadar bir ücret alma kararımız vardı.

Ancak sonrasında Yalova Valimiz Sayın Dr. Hülya Kaya başkanlığında Yalova Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Tutuk ve Yalova Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ile bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda kararlaştırılan bu ücreti de kaldırarak öğrencilerimizi üniversite ve yurt arasında ücretsiz taşıma kararı aldık. Amacımız öğrencilerimize bir katkı sunmak ve bunun öğrencilerin Yalova’yı temsil etmesinde bir etken olmasını sağlamaktı” dedi. 

“Ekonomiye katkı sağlıyorlar”

Yalova Üniversitesi’nin il ekonomisine de çok ciddi bir katkı sunduğunu ifade eden Baş, “Üniversiteler bulundukları şehrin sosyal, kültürel yaşamına etki ettikleri kadar öğrenciler sayesinde ekonomisine de ciddi katkılar sağlarlar. Yalova Üniversitesi de bu anlamda Yalova’ya önemli katkılar sunuyor. Üniversite öğrencilerimiz okul dışı zamanlarda Yalova merkezinde gerek yerel esnaftan alış veriş yaparak, gerek kafelerde oturarak ve gerekse diğer aktiviteleriyle ilimize ciddi bir ekonomik hareketlilik getiriyorlar. O nedenle de biz öğrencilerimize böyle bir katkı sunmak istedik” diye konuştu. 

Haber/Murat Can Aytemur