Yalovalı kadın girişimciler Bakan Kacır’a Aronya hediye etti

Marcel Aronya Kadın Kooperatifi üyeleri, Anadoludakiler Projesinin tanıtımına katılarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a Yalova Aronyası hediye etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 05:52
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 05:52
https://www.yalovahayat.com/

Topraklarımızın zenginliğini dijital platformda paylaşarak yerel üreticilerin desteklenmesini, geleneksel kültürün yaşatılmasını ve yerel potansiyellerin keşfedilmesini amaçlayan ve Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen Anadoludakiler Projesinin tanıtımı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

21 coğrafi işaretli ürün Avrupa Birliği nezdinde tescil edildi

Ayancık keten bezi, Ayancık göynek yakası, Kastamonu taş baskı, Çankırı Kaya Tuzunun da yer aldığı "Anadoludakiler" sergisi ile başlayan programın açılışında Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek “Anadoludakiler” projesinin içeriği ve amaçları hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konuşma yaparak kalkınma ajanslarının eliyle yerel ürünlerin tescilinden üretimine, markalaşmasından pazarlanmasına kadar tüm süreçler için destekler sunduğunu ifade etti. Bugün itibarıyla Türkiye’de tescilli 1,597 coğrafi işaret ve geleneksel ürün olduğunu aktaran Bakan Kacır, Taşköprü Sarımsağının da aralarında yer aldığı 21 coğrafi işaretli ürünü Avrupa Birliği nezdinde de tescil ettirerek bu ürünlerin uluslararası tanınırlığına ve korunmasına katkı sağlandığı aktardı.

Bakan Kacır’a el emeği ürünlerini hediye ettiler

Tanıtımın ardından stantları gezen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Marcel Aronya Kadın Kooperatifi üyeleriyle bir araya geldi. Kooperatifi temsilen tanıtım toplantısına katılan Gıda Mühendisi Deniz Kızılırmak ve kooperatif ortaklarından Naz Tezcan, Bakan Kacır’a içerisinde Yalova Aronyası başta olmak üzere kendi üretimleri olan doğal ürünlerin yer aldığı sepeti hediye etti.

Serap Polat