Yalovalı İtfaiyeciler, meslektaşlarını son yolculuğuna uğurladılar

Ankara’nın Keçiören ilçesinde çıkan yangında hayatını kaybeden itfaiyeci Orçun Yaşar, Yalova İtfaiye Müdürü Ergül Orakçı ve Yalova İtfaiyesi’nden iki personelin de katıldığı cenaze töreniyle memleketi Eskişehir’de toprağa verildi

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2023 15:28
https://www.yalovahayat.com/

İtfaiyeci Orçun Yaşar, 3 Ekim 2023 tarihinde Keçiören’de bir apartmanda çıkan yangına müdahale ederken ağır yaralanmış ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. Şehit itfaiyecinin cenazesi, Eskişehir’e bağlı Sazak Köyü’ne getirildi. Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ankara İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, Yalova İtfaiye Müdürü Ergül Orakçı ve Yalova İtfaiyesi’nden Vedat Kaya ile Yavuz Toptaş da katıldı.

Şehit itfaiyecinin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Yalova İtfaiye Müdürü Ergül Orakçı, şehit itfaiyeciye Allah’tan rahmet diledi. Orakçı, “Sazak Köyü’nde cenaze namazına iştirak ederek, şehidimize son görevimizi yerine getirdik. Şehitlerimiz bizim için çok değerli. Onlar bu vatan için canlarını feda ettiler. Biz de onların ruhlarına dua etmek ve onları yad etmek için buradayız. Ankara İtfaiyesinin ve tüm itfaiye teşkilatımızın başı sağ olsun” dedi.