Yalovalı İş İnsanı Kenan Engin “Kent Konseyine dinamizm ve vizyon katmaya adayım”

Yalova Kent Konseyi’ne adaylığını koyan iş insanı, YTSO Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Engin, Kent Konseyine dinamizm ve vizyon katmaya aday olduğunu ifade etti. Kent Konseyinin büyüyen Yalova’nın hızına ayak uyduracak, projeleri ve fikirleri ile yerel yönetime destek vermesi gerektiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 13:19

Yalova Kent Konseyi seçime yaklaşırken adaylar da isimlerini açıkladılar. Bu çerçevede Kent Konseyi Başkanlığı’na aday olan iş insanı, YTSO Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Engin de gerek adaylık gerekçesi ve gerekse başkanlığı döneminde yapacakları konusunda kamuoyuna bilgiler verdi. Kent Konseyinin hızla gelişen ve büyüyen Yalova’nın hızına ve temposuna ayak uydurması gerektiğini dile getiren Engin, “Yalova Kent Konseyi kentin yerel yöneticilerine destek veren çok önemli bir kurumdur. Kent Konseyi yapısında birçok derneği de barındıran toplumun tüm kesimlerinin temsil edildiği güçlü bir yapıya sahip. Yalova’da Kent Konseyini daha büyütmek ve daha işlevsel bir hale getirmek istiyorum. Kent Konseyinin yeni bir vizyona ve dinamizme ihtiyacı olduğunu düşünerek bu yola çıktım. Yalova’nın hızla büyüyen ve gelişen bir il olduğunu her defasında dile getirdim. Osmangazi Köprüsü ile birlikte Yalova da bir bebek gibi değil, bir aslan gibi büyümeye başladı. Şimdi bu aslanı destekleyebilecek bir Kent Konseyine ihtiyaç var. Yalova’nın nüfusu 350 binlere dayandı. Yalova çok güzel bir il. Ben yurtdışında da çok sayıda ülkeyi gezdim ve gördüm. Yalova büyük potansiyelleri olan bir yer. Ancak bu potansiyelleri yeterli oranda kullanamayan bir il noktasında. İşte ilin bu potansiyellerinin daha verimli çalışmasını sağlamak ve ortaya çıkartılmasına destek vermek de Kent Konseyi gibi kurumların görevi. Ben Kent Konseyinin de bugüne kadar bu misyona yeterince hizmet edebildiğini düşünmüyorum” dedi.  

“YTSO bünyesinde bir vakıf kurmayı hedefliyorum” Yalova Kent Konseyi bünyesinde yer alan engelli dernekleri ve kanser derneklerinin maddi olarak da desteklenmesi gerektiğini ifade eden Kenan Engin, “Ben Yalova’da yeterli eğitim kurumunun olduğuna inanmıyorum. Yalova’da özel üniversite yok. Bu anlamda da Yalova’ya mutlaka özel bir üniversite kazandırılması gerekli. Yine 240’a yakın üyesi olan Kent Konseyi’nin içerisinde kanser hastalarına hizmet eden, engellilerimize hizmet eden derneklerimiz var. Bu derneklerin de mutlaka desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama bu desteklerden bahsederken manevi destek değil maddi açıdan desteklenmeleri gerektiğine inanıyorum. Yalova’da mesela bir Radyo Terapi Merkezi eksik. Bunun Yalova’ya kazandırılması lazım. İşte bu noktada Yalova Kent Konseyi’nin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada ben Kent Konseyi bünyesinde bu derneklerimizin ve ihtiyaçlarımızın desteklenmesini sağlayacak bir Kent Konseyi içerisinde vakıf gibi bir oluşumun hayata geçirilmesini hedefliyorum. Bu Vakfın başına da bir yönetim oluşturup vakıf bünyesinde biriktirilecek olan para ile de vatandaşlarımıza hizmet eden bu derneklerimizin desteklenmesi sağlamak istiyorum. Bu derneklerimizin üyelerinin ilaç, sandalye ya da tedavi masrafları gibi giderlerinin bu vakıftan karşılanmasını sağlamak amaçlarımızdan birisi” şeklinde konuştu.  

“Destek görüyorum”

Yalova Kent Konseyi adaylığı sonrasında Kent Konseyi bünyesindeki derneklerden çok ciddi bir destek gördüğünü de dile getiren Engin, “Yalova, tersanesi, OSB’leri, Termal’i, Çınarcık’ı ile birlikte tam bir birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekli. Bunu sağlayacak olan kurumun da Yalova Kent Konseyi olduğuna inanıyorum. Kent Konseyinin bu anlamda bugüne kadar yeterli olamadığını düşünüyorum. Elbette bu anlamda desteler ön plana çıkıyor. Ben Kent Konseyinin çalışmalarına gerekli desteği sağlayacak bilgi, birikim, etki ve vizyona sahip olduğumu düşünüyorum. Ben Kent Konseyine vizyonum, bilgi ve birikimimle bir şeyler katmak amacındayım. Kent Konseyi içerisindeki derneklerden de ciddi bir destek görüyorum” diye konuştu.