Yalovalı gönüllüler Etiyopya’da binlerce ailenin kalbine dokundu

Yalova Aile ve İnsani Yardım Derneği üyeleri, Türkiye’deki hayırseverlerin bağışlarıyla toplanan yardımları Etiyopya'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıp, yurda döndü.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 05:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 05:51
https://www.yalovahayat.com/

Her yıl Etiyopya'da yaşayan yetim ve fakirler için yardım ve vekâleten kurban bağışı kampanyası düzenleyen Yalova Aile ve İnsani Yardım Derneği, bu yıl da geleneği bozmadı. Kurban Bayramı öncesi hayırseverlerin bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere küçükbaş ve büyükbaş hayvan alan dernek yönetimi, bayramlık kıyafet yardımı da yaptı.

 

1700 aileye kurban eti ulaştırıldı

2024 kurban organizasyonu için Etiyopya’ya giden Yalova Aile ve İnsani Yardım Derneği Başkanı Hacı Ömer Anlayışlı, Etiyopya’da Yalova Aile ve İnsani Yardım Derneği tarafından yaptırılan yetimhanede kalan çocuklara, Türkiye’de yapılan bağışlarla alınan bayramlıkları kendi elleriyle giydirdi.

Küçükbaş ve büyükbaş kurban hissesinin 4 bin TL, deve hissesinin ise 6 bin TL olduğu kampanya sayesinde binlerce Müslüman’a yardım ulaştırdıklarını aktaran Başkan Anlayışlı, gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Etiyopya'nın Afar eyaletinde toplam 1200 hisse kurban keserek yaklaşık 1700 aileye dağıttıklarını kaydeden Hacı Ömer Anlayışlı, 1200 aileye un, yağ, şeker gibi erzak yardımının yanında nakit para yardımı yaptıklarını belirtti.

Hayırseverlerin bağışlarıyla deve, dana ve koyun kesip mahallelere eşit bir şekilde dağıttıklarını dile getiren Başkan Anlayışlı, “Yalova Aile Ve İnsani Yardım Derneği olarak Etiyopya'da kurban organizasyonumuz bitti ve memlekete döndük elhamdülillah. Etiyopya'nın Afar eyaletinde dört bölgede toplam 1200 hisse kurban kestik ve yaklaşık 1700 aileye dağıttık. 1200 aileye erzak dağıttık. Selamlarınızı götürdük, selam getirdik. Allah'a şükür emanetlerinizi kazasız sahiplerine ulaştırdık. Yeni hayırlı işlerde, projelerde buluşmak dileğiyle Allah'a emanet olunuz.” dedi.

Serap Polat