Yalovalı çocuklar, Gazze’de katledilen çocuklar için seslerini duyurdu

Yalova’da yürürlükte olan birçok gönüllü sivil toplum kuruluşunun faaliyeti ile birlikte ‘Filistinli Arkadaşıma Selam’ eylemi gerçekleştirildi. Etkinliğe büyük bir özveriyle katılan çocuklar, İsrail’in katlettiği çocuklara dualar etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2023 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2023 12:04
https://www.yalovahayat.com/

Cevdet Aydın Parkı’nda gerçekleştirilen eyleme birçok gönüllü sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, çocuklar ve aileleri katılım gösterdi. Yeniden Refah Partisi Yalova İl Başkanı Abdullah Zeki Ercan ve parti yönetimi de eyleme katılarak destek olanların arasında yer aldı. 

Ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlar taşıyan çocuklar, İsrail’in katlettiği Gazzeli çocukları anmak için Kuran-ı Kerim okudu ve dualar etti. Ellerinde vahşice katledilen Gazzeli çocukların fotoğraflarını taşıyan çocuklar, ‘katledilen çocukların isimlerini ve yaşlarını seslenerek ‘Benim katilim terörist İsrail’ diye haykırdı. Duygu dolu anların yaşandığı anlarda minikler dualarını etmeye devam etti.

Akabinde 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na doğru hareket eden çocuklar, sembolik olarak ellerinde tuttukları kırık oyuncakları bıraktı. Yapılan eylem gerçekleştirilen basın açıklaması ile birlikte sona erdi. 

M. Tunç Tanrıverdi