Yalovalı balıkçılar ‘Vira Bismillah’ dedi

Denizlerde uygulanan balık avı yasağı 1 Eylül 2024 tarihi itibarı ile nisan ayına kadar kalktı. Balıkçılar ise Armutlu ilçesine bağlı Kapaklı Köyü'nde düzenlenen törenle, ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açıldı

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 12:26

Av sezonu açılış töreni Armutlu ilçesindeki Kapaklı Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirildi. Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahilerin de okunduğu etkinlik ardından av sezonu için yapılan duayla devam etti. Törende Yalova Tarım ve Orman Müdür Vekili Selçuk Yaman balıkçıların 1 Eylül itibariyle denize açılarak 7,5 ay boyunca rızıklarını arayacaklarını söyledi. Bereketli ve başarılı bir sezon dileyen Yaman, Yalova’nın 123 kilometre kıyı şeridiyle sahip olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu; “Su ürünleri sektöründe de yaklaşık 53 bin kişiye doğrudan, 500 bin kişiye de dolaylı olarak istihdam sağlanmaktadır.

İlimizde ise kayıtlı olarak 156 balıkçı gemimiz bulunmakta ve bin 168 ticari balıkçı kardeşimiz sektöre hizmet vermektedir."

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya da törende balıkçılara hitaben bir konuşma yaptı. Balıkçılara hayırlı bol kazançlar dileyen Vali Kaya, "Doğanın insanlara cömert davrandığı bu güzel mekanda böyle güzel bir etkinliğe katıldığımızdan dolayı da çok mutluyum. Balıkçılık aslında babadan oğula geçen çok kıymetli bir meslek. Sizlere bu sene bol ve bereketli bir sezon diliyorum” diye konuştu.

Ardından protokol üyeleri balıkçı teknelerini gezdi. Gezdikleri balıkçı teknesinde kaptan koltuğuna da oturan Vali Kaya, sezonun startını verdi.

Armutlu'nun Kapaklı Köyü’nde gerçekleştirilen törene Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve eşi Prof. Dr. Cemil Kaya ile Armutlu Kaymakamı Yusuf Melikşah Aydın, Armutlu Belediye Başkanı Cengiz Arslan, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Yalova Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Selçuk Yaman, balıkçılar ve vatandaşlar da katıldılar.