Yalova’ya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu geldi…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yalova’ya müjdelerle geldi. Bakan Uraloğlu, Yalova Çevre Yolunun ihalesi ile Çınarcık-Armutlu Yolu ikmal ihalelerinin 2024 yılının ilk ayında gerçekleştirileceğini ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2023 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2023 18:18
https://www.yalovahayat.com/

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bir dizi ziyaret, temas, inceleme için Yalova’ya geldi. Bakan Uraloğlu, Yalova ziyaretlerine Altınova ilçesinden başladı. Altınova ilçesindeki Sanmar Tersanesinde inşa edilen ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından kullanılacak 2 römorkörün teslim törenine katılan Bakan Uraloğlu, burada yaptığı konuşmada, acil müdahale römorkörleri olan Kurtarma 17 ve Kurtarma 18'i, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü filosuna katmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Denizlerin Mavi Vatan olduğunu ifade eden Uraloğlu, “Atalarımızın Türk boğazlarında yaklaşık üç asır mutlak egemenlik devri yaşayarak, Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de hakimiyet sağladıkları tarihi bir gerçektir. Buradan hareketle özellikle son 21 yılda bir deniz kaptanının oğlu olan Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde ulaştırmadan sorumlu Bakanlık olarak attığımız her adımı bu bilinçle atıyoruz. Hayata geçirdiğimiz yatırım ve uyguladığımız politikalar sayesinde bugün ülkemiz 217 limanında 543 milyon ton yük, 12,4 milyon TEU konteyner elleçlenen, Tekirdağ, Ambarlı, Kocaeli ve Mersin’de bulunan konteyner limanları dünyada ilk 100 liman arasına giren, 45,7 milyon dedveyt tona ulaşan deniz ticaret filosu ile dünya sıralamasında 12’nci sırada yer alan ve 1 milyonu aşan amatör denizcisi ve 138 bin gemi insanı ile dünyanın önde gelen denizci ülkeleri arasında yer almaktadır. Türk bayrağı, denizcilik sektöründe dünyanın en prestijli bayrakları arasındadır. Ayrıca gemi inşa sektörümüzün emek yoğun niteliği ve oluşturduğu geniş faaliyet alanı ile ülkemizdeki istihdamın artmasına da önemli katkılar sağlamaktadır.

Gemi sanayimizin ihracat rakamı kasım sonu itibariyle tüm Türkiye’de 1.7 milyar dolar, Yalova’da ise 661 milyon dolar olmuştur. Yani, Türkiye gemi sanayi ihracat rakamının önemli bölümü Yalova'da üretilmiştir. Yılsonu itibariyle de sektör ihracatının 2 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Gemi indirme törenine Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Mustafa Bankaoğlu, Sanmar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem Seven, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kıran, AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral da katıldı.

Römorkör teslim töreni sonrasında Bakan Uraloğlu, tersanecilerle bir toplantı gerçekleştirdi.

Sonrasında cuma namazını tarihi Hersekzade Ahmetpaşa Camisi’nde kılan Bakan Uraloğlu, ardından bir tersaneyi ziyaret etti. Valiliği ziyaret etti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ardından Yalova Valiliği’ne geldi. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve il protokolü tarafından karşılanan Bakan Uraloğlu burada valiliğin anı defterini de imzaladı. Sonrasında Yalova İl Koordinasyon Toplantısına katılarak burada belediye başkanlarını ve ilgili kurumların müdürlerini dinledi.