Yalova'ya kar ne zaman yağacak? Hafta sonu kar var mı?

Marmara Bölgesi haftalardır beklediği kara İstanbul ile kavuştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kar yağışı tahminleri sonunda bu hafta sonu gerçekleşti. İstanbul’un birçok yeri Cumartesi ve Pazar günleri karla kaplandı. Marmara’nın diğer kentlerine ne zaman kar yağacağı ise merak konusu oldu. İstanbul’un komşusu Yalova’da kar yağışı bekleyen Meteoroloji Pazartesi ve Salı günü Yalova’da kar yağacağını duyurdu. Peki, Yalova'ya kar ne zaman yağacak? Hafta sonu kar var mı? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2024 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2024 10:44

Türkiye Kasım ayından bu yana birçok ilde mevsim normalleri üzerinde bir sıcaklık yaşıyor. Yurdun doğusunda ve yüksek kesimlerinde kar yağışı görülürken iç kesimlerde ve batı kesimlerinde henüz kar yağışı görülmedi. Meteoroloji tarafından her hafta kar yağacağı yönünde tahminler yapılsa da beklenen kar Marmara genelinde görülmedi. Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da gerçekleşen kar yağışı başta Yalova olmak üzere Marmara’nın diğer kentlerinde de bekleniyor. Peki, Yalova'ya kar ne zaman yağacak? Hafta sonu kar var mı?

AKOM tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nin genelinde hafta sonu itibariyle Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyordu. Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının 2-4 derece arasında soğuyarak kış değerlerine gerileyeceği, bununla birlikte il genelinde yağış geçişlerinin yaşanacağı öngörülüyordu.

Beklenen kar İstanbul’da görüldü ve diğer illerde de hava 2-4 derece arası soğuyarak kış normallerine geriledi. İstanbul’da Pazartesi öğle saatlerine kadar yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Yalova için ise Pazartesi ve Salı günü kar yağışı bekliyor. Çarşamba günü Yalova’da havanın yağışlı olması beklenirken Perşembe günü ise parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Cuma günü Yalova’da yeniden yağışlı bir hava bekleniyor. Meteoroloji hafta sonu Yalova’da kar yağışı öngörüyor.

Hilal Baldemir