Yalova’ya Bakan Uraloğlu müjdelerle geldi

Yalova Valiliği’ndeki toplantının çıkışında yürüyerek Yalova Belediyesi’ne gelen Bakan Uraloğlu, çiçeklerle karşılandı. Ardından Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’un makamına geçen Bakan Uraloğlu’na burada çeşitli hediyeler takdim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2023 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2023 18:53
https://www.yalovahayat.com/

Bakan Uraloğlu makamdan çıkışında ise Yalova açısından çok önemli müjdelerin yer aldığı bir açıklama yaptı. Yalova açısından büyük bir öneme sahip olan Çevre Yolunun önümüzdeki ocak ayında ihaleye çıkacağının müjdesini basın aracılığı ile kamuoyu ile paylaşan Bakan Uraloğlu, “Bugün Yalova’daydık ve Yalova’yı yöneten insanlarla birlikte gerekli değerlendirmeleri yaptık.

Bürokratlarımız ve milletvekillerimiz de bu gezide bize eşlik ettiler. Yalova’ya yaptığımız güzel hizmetler var. Mesela burada bir tersaneler bölgesi var. Osmangazi Köprüsü’nün bitimi ile o tersane ete kemiğe büründü. Bugün artık yerine sığmayacak bir duruma geldi. Orada memnuniyetle yeni inşaatların yapıldığını da gördüm. Orada ürettiğimiz deniz araçlarını dünyanın her yerine satıyoruz.

Yine İzmir’e kadar olan otoyolu da bitirmiş olduk. Daha birkaç gün önce Yalova’ya çok yakın hizmet eden Sabiha Gökçen Havalimanının 2. pistini de hizmete açtık. Yalova’da bölünmüş yol uzunluğunu 3-4 kat arttırdık. Yalova’da istediğimiz hızda bitiremediğimiz bir projemiz var. 45 kilometre olan Çınarcık-Armutlu yolunun şu ana kadar 35 kilometresini bitirdik. Geçmişte bazı sıkıntılarımız oldu. Orasını da çok yakın takibe aldık. Orası için bir ikmal ihalesi yapmamız gerekiyor. Önümüzdeki ay içerisinde o ikmal ihalesini yapacağız. Bundan sonra orasını Yalova, Çınarcık ve Armutlu’nun gündeminden çıkartmış olacağız. Bir sonraki ziyaretlerimizde de orasının ne kadar hızlı ilerlediğini görmüş olacağız. Yine Doğu-Batı aksında şehrimizde halen 1 ana cadde var. Mahalli trafik ve ilçelere giden trafik de hep buradan hareket ediyor. Burasının da şehir için yeterli olmadığını biz görmüştük.

Bu nedenle de bir Çevre Yolu Projesi hazırlamıştık. Burada Valiliğimizi, Belediye Başkanlığımızın koordinasyonunda ve milletvekillerimizin de çok yakın takibinde olan bir projeyi bitirdik. Bu projeyi yatırım programına da aldık. Önümüzdeki ay yani 2024 yılında onun ilanını da yapıyoruz. Yıl içerisinde de projeye başlamış olacağız. Dolayısıyla transit trafikle, şehiriçi trafiği birbirinden ayırarak rahatlatmış ve kapasitesini geliştirmiş olacağız. Ayrıca OSB alanlarının bağlantı yollarıyla Kılıç yolunda bir demir yolu bağlantısı olabilir mi bunları konuşuyoruz. Gerekli notlarımızı aldık.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan fırtınalarda zarar gören balıkçı barınaklarımız ve son yıllarda artan kıyı yapıları ile ilgili de tespitlerimizi yaptık. Onların da yatırım planlarına alınmasından tutun da projelerinin yapılmasına kadar hızla onları da tamamlayacağız. İnşallah önümüzdeki 31 Mart yerel seçimlerinde de Yalova’yı tanıştırdığımız AK Parti Belediyeciliği ile bundan sonra da daha üst seviyede devam ederek hizmetlerimizi sürdüreceğiz” dedi. Bakan Uraloğlu buradaki açıklamasının ardından yürüyerek AK Parti İl Binasına geçti. Bakan Uraloğlu burada partilerle bir toplantı yaparak istişarede bulundu. Bakan Uraloğlu’nun Yalova’daki son durağı ise MHP Yalova İl Başkanlığı oldu.