Yalova’ya 7 Uzman, 45 Pratisyen Hekim ataması gerçekleştirildi

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, Sağlık Bakanlığı tarafından 118. DHY ile Yalova’ya 7 Uzman, 45 Pratisyen Hekim ataması gerçekleştirildiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 15:55

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın 118. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kapsamında Yalova'ya 7 uzman doktor ve 45 pratisyen hekimin atamasının gerçekleştirildiği bildirildi. Bu atama ile birlikte, il genelinde sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması ve vatandaşlara daha iyi hizmet sunulması hedefleniyor.

18. DHY kapsamında gerçekleştirilen atamalarda yer alan 7 uzman hekimin branşları ise şu şekilde oldu; 2 Dahiliye, 1 Ortopedi ve Travmatoloji, 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum, 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, 1 Tıbbi Biyokimya, 1 Tıbbi Patoloji. Yalova halkı, yeni atanan hekimlerin bölgede önemli bir sağlık katkısı sağlayacağına inandıklarını ifadede ederken yetkililer de yeni atanan hekimlerin Yalova’ya hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Bu gelişmeler ile birlikte, il genelindeki sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırması ve vatandaşların sağlık ihtiyaçlarına daha hızlı cevap verilmesi bekleniyor.

Murat Can Aytemur