Yalova Valisi Hülya Kaya: “Yalova katma değeri yüksek ürünler üretiyor”

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, ildeki tarımsal faaliyetler, desteklemeler ve projeler hakkında bilgi aldı. Ziyarette, Yalova’nın katma değeri yüksek ürünler üreten bir il olduğu vurgulandı

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 04:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 04:28
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Kuruma gelişinde çiçeklerle karşılanan Vali Dr. Kaya, ardından Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar’ın makamına geçti. Burada Parıldar’dan ildeki tarımsal faaliyetler, çiftçilere yönelik desteklemeler, gerçekleştirilen tarımsal üretim, coğrafik işaretli ürünlere yönelik projeler, midye çiftlikleri, hayvansal üretim gibi konularda bilgiler alan Vali Dr. Kaya, Yalova’nın tarım alanları az olsa da çiçekçilikten kivi ve aronyaya, midye üretimine kadar katma değeri yüksek ürünlerin üretildiği bir il olduğunu ifade etti.

Müdür Parıldar ise 2024 yılına yönelik planlamalar, desteklemeler hakkında da Vali Dr. Kaya’ya bilgiler verdi. Parıldar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretin anısına Vali Dr. Kaya’ya ilde 2023 yılının ilk aronya hasadı programında çekilen çerçeveli bir fotoğrafını da hediye etti. Vali Dr. Kaya ve Parıldar bir süre daha istişarede bulundular. Ziyarette ayrıca il müdür yardımcıları ile şube müdürleri de hazır bulundu.