Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’yı Endonezya Başkonsolosu ziyaret etti

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Darianto Harsono ve Konsolos Shanti Damayanti, Vali Dr. Hülya Kaya’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette ilin gemi inşasında gösterdiği başarı ve Endonezya ile iş birliği yapılacak alanlar ele alındı

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2023 13:18
https://www.yalovahayat.com/

Vali Kaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Endonezya ile Yalova arasında ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi için gereken çalışmaları yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Yalova’nın Altınova ilçesinde yer alan tersaneler bölgesinde gemi inşası sektörünün, uluslararası alanda rekabet edebilen bir seviyeye ulaştığına da dikkat çeken Vali Kaya, Endonezya ile bu alanda iş birliği yapmaktan mutluluk duyacaklarının altını çizdi.

Başkonsolos Harsono ise, Vali Kaya’ya nazik ev sahipliği için teşekkür ederek, Endonezya ve Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarını daha da güçlendirmek istediklerine dikkat çekti. Yalova’daki gemi inşası sektörünü yakından takip ettiklerini de belirten Başkonsolos Harsono, Endonezya’nın bu alanda ihtiyaçlarının altını çizerek iş birliği vurgusu yaptı. Ziyaretin sonunda Harsono, Vali Kaya’ya hediye takdim etti.