Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya: “Yalova, İstanbul’a gelen turistleri kendisine çekecek”

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, İstanbul’a gelen turistleri birkaç günlüğüne de olsa Yalova’ya çekecek çalışmalar yapacaklarını söyledi. Vali Kaya, bunun başarılmasının Yalova’nın tanıtımına ve ilin turizm potansiyelinin artmasına önemli katkılar sunacağını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2023 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2023 14:01
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Termal Limak Otel’de gerçekleştirilen turizm değerlendirme toplantısında sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Yalova Vali Yardımcısı Deniz Pişgin, Termal Kaymakamı Faruk Doğru ve Yalova Turizm İl Müdürü Ziya Karatekin’in de Vali Kaya’ya eşlik ettikleri toplantıda açıklamalarda bulunan Vali Kaya, Yalova’nın turizm potansiyelinin geliştirilmesinde ilin sahip olduğu zenginliklerin iyi tanıtılmasının öneminden bahsetti.

Özellikle İstanbul gibi dev bir şehre gelen milyonlarca turistin Yalova’ya da çekilmesinin çok büyük önem taşıdığına vurgu yapan Vali Kaya, “Her ay turizm temsilcilerimizle bir araya geliyoruz. Bu 2. toplantımız. Bu toplantılar Yalova’nın turizmde hak ettiği yere gelmesini amaçlıyor. Bunun için de somut adımlar atmak üzere turizm temsilcilerimizle istişarelerde bulunuyoruz. Her geldiğimizde bir önceki toplantıda aldığımız kararları gözden geçiriyor ve önümüzdeki süreçte neler yapacağız onları kararlaştırıyoruz. Genelde asıl işi yapan turizmcilerimiz, otel ve acentelerimiz. Bu konuda üniversitemizden de destek alıyoruz. Ama kamu olarak yaptığımız istişarelerden çıkan sonuçları hayata geçirmek için bir araya geliyoruz. Umarım çok kısa süre içerisinde bunun etkilerini Yalova’da göreceğiz.

Çünkü Yalova hakikatten Marmara’nın incisi diyebileceğimiz bir konumda. İstanbul’a gelen her bir turistin destinasyon anlamında görmek isteyeceği bir uzaklıktayız. Dolayısıyla İstanbul’a gelen turistlerin en azından birkaç gün bile Yalova’da kalmış olması, burasının tanıtımı ve tesislerin gelişimi anlamında çok büyük katkı sunacaktır. Biz yakın zaman içinde yapacağımız çalışmalarla bu hareketliliği sağlayacağız. Hem tanıtım noktasında yapacağımız yatırımlar, yapacağımız ekstra düzenlemelerle Yalova’mızı bu noktada çok daha ilerilere taşıyacağız. Dolayısıyla bu toplantıların faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Termal, Yalova turizminin amiral gemisi olacak

Yalova turizminin gelişiminde sıcak suları, tarihi ve doğası ile ön plana çıkan Termal’in amiral gemisi olması fikri ön plana çıktığı toplantıda burası ile ilgili planları da paylaşan Vali Kaya, “Bu toplantılarda Yalova’nın en çok üzerinde durduğumuz konusu Termal ilçemiz. Yalova, termal turizmle tanınan bir il. Bunun sürdürülebilirliği noktasında, buradaki müşteri profilinin hem üst segmentte devam etmesi hem de bütün yıla yayılması noktasında atacağımız adımlar var. Bunu eko turizmle birleştirerek pazarlamamız lazım. Sadece Termal’le değil, buraya gelen turistin aynı zamanda buradaki yürüyüş rotalarından da faydalanabilmesi, bunun yanında aileleri ile birlikte gelenlerin konaklama değil, çadır kurabilmesi, doğa içerisinde zaman geçireceği alanların oluşturulması noktasında da yatırımlar yapılacak.

Bu noktada Yalova Orman İşletme Müdürlüğü’müzün yapmış olduğu rota üzerindeki çalışmalar var. Bunları da birleştirirsek, burada bütün yıl devam eden bir hareketlilik sağlamış oluruz. Çünkü son derece güzel ve inanılmaz bir doğal alanımız var. Bu alan yapılacak altyapı çalışmaları ile çok daha ileri noktalara gelecektir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. Toplantının basına kapalı bölümünde ise Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve sektör temsilcileri görüş alışverişinde bulunarak bundan sonra ne gibi çalışmalar yapılacağını kar