Yalova Valiliği: Ormanı korumak vatanı korumaktır

Yalova Valiliği sosyal medya hesaplarında yapmış olduğu paylaşımda orman yangınlarına dikkat çekti ve ‘’Ormanı korumak, vatanı korumaktır’’ ifadelerine yer verdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 04:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 04:45

Son zamanlarda artan orman yangınları, herkesi derinden yaraladı. Haziran ayının ilk gününden itibaren günümüze kadar geçen süreçte Türkiye’nin dört bir yanında sıcaklık rekorları kırıldı ve aşırı sıcaklar beraberinde maalesef ki orman yangınlarını da getirdi. Haziran ayında şimdiye kadar yaşanan yangınlar geçen yıla oranla tamı tamına 5 kat daha fazla. Yangınlarda toplamda 2 bin 548 hektarlık bölge ciddi oranda zarar gördü.

‘’Orman yangınlarına neden olabilecek davranışlardan uzak duralım’’

Yalova Valiliği, meydana gelen yangınlar sonrasında anlamlı bir paylaşımda bulundu ve gerçekleşen orman yangınlarına dikkat çekerek, ‘’Ormanı korumak, milleti korumaktır’’ ifadelerine yer verdi. Yalova Valiliği devamında ise orman yangınlarının önüne geçebilmek adına yapılmaması gereken davranışları vatandaşlar ile paylaştı. Bu paylaşımda şu ifadelere yer verildi, ‘’İzmarit atma, ateş yakma, anız yakma, atıkları topla’’

Murat Can Aytemur