Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı: “Tarihimizdeki en fazla öğrenci sayısına ulaştık”

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı üniversitenin bugüne kadar ki en yüksek öğrenci sayısını yakaladığını söyledi. Bahçekapılı, şu anda üniversitede 20 bin 447 öğrenci bulunduğunu ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2023 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2023 13:25
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Üniversitesi YKS sonrasında ciddi bir ilgi görerek yüzde 100 doluluk oranını aşmıştı. Bu çerçevede açıklamalarda bulunan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı öğrenci sayısı hakkında detayları kamuoyu ile paylaştı. Şu anda Yalova Üniversitesi tarihinin en yüksek öğrenci sayısına ulaşıldığını ifade eden Rektör Bahçekapılı, “Geçen yıl 2 bin 500’e yakın öğrencimizi mezun ettik. Normalde 16 bin 411 öğrencimiz kaldı. Ama YKS sonrasında rekor bir öğrenci geldi üniversitemize. 4 bin 36 yeni öğrenci üniversitemize katıldı. Üniversitemiz ilk defa kurulduğu günden beri 20 bin sayısını geçti. Şu anda 20 bin 447 öğrencisi olan bir üniversiteyiz. Bu sayı Yalova açısından ideal bir sayı. Elbette bazı imkanlarımızı geliştirdikçe ve yeni fakülteler açtıkça bu sayı takribi 30 bin olacak. Yalova ölçeğindeki bir il için 30 bin öğrenci sayısına ulaşmış bir üniversite gerçekten çok iyi. Üniversitedeki öğrenci sayısı şehirle de entegre olmalı. Yalova Üniversitesi ve Yalova şehrinin nüfusu da orantılı şu anda” dedi. Yabancı öğrenci sayısı bin 500’ü geçti Yalova Üniversitesi’ndeki yabancı öğrenci sayısının da bin 500’ü geçtiğine dikkat çeken Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, “Şu anda bin 350 yabancı öğrencimiz var. 120 yeni yabancı öğrencimizin daha kaydını yaptık. Bu yıl yabancı öğrenci sayısı da bin 500’ü geçti. Önümüzdeki haftalarda yeniden uluslararası öğrenci alımı olacak. Yaklaşık 400’e yakın bir kontenjanımız var” diye konuştu.

“Sayıları rast gele belirlemiyoruz” Yalova Üniversitesi öğrenci sayılarının da bir planlama dahilinde belirlendiğini dile getiren Rektör Bahçekapılı, “Elbette biz herkesi üniversiteye dolduralım anlayışı ile hareket etmiyoruz. Öğrenci sayılarını belirlerken fiziki şartları, ihtiyaçları, donatıları, laboratuvarları düşünerek hareket ediyoruz. Yani belirlediğimiz öğrenci sayıları da gelişi güzel sayılar değil. Örneğin yabancı dilde eğitim veren bölümler var. Bu sınıfları belirli sayılarda tutmanız lazım. 50 kişilik sınıfta yabancı dille eğitim veremezsiniz. Biz 20-24 kişilik sınıflarda eğitim verilmesini sağlıyoruz” dedi. “Fakülte açmak zor değil” Yalova Üniversitesi bünyesinde farklı fakülteleri açabileceklerini ama bunu yaparken altyapıyı hazırlamanın çok büyük bir öneminin olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bahçekapılı, “Fakülte açmak zor bir şey değil. Ama o fakülteyi açtıktan sonra orasını bir yaşam alanına dönüştürmek de çok önemli. Bunları önce tamamlamak istiyoruz. Bizim fiziksel olarak bir takım ihtiyaçlarımız var. Daha büyük bir kütüphane ve yemekhane gibi. Onları da tamamlamak istiyoruz. 2024 yılı bizim için bir parlama dönemi olacak. Bu eksiklerimizi ve binalarımızı da tamamlayacağız ve ondan sonra da yeni fakültelerin açılmasına yöneleceğiz” şeklinde konuştu.