Yalova Üniversitesi oryantasyonu programı tamamlandı

Yalova Üniversitesi, yeni akademik yıla adım atan öğrencilerini yoğun katılımla gerçekleşen oryantasyon programında ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 22:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 22:51

Yalova Üniversitesi, 2024-2025 akademik yılına kayıt yaptıran öğrencilerin kampüse uyum süreçlerini hızlandırmak ve üniversite yaşamına daha kolay adapte olmalarını sağlamak amacıyla düzenlediği oryantasyon programını başarıyla tamamladı. 8 fakülte ve 5 meslek yüksekokulunda gerçekleştirilen programa, yeni öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu’nun koordinasyonunda gerçekleşen programda, üniversitenin sunduğu eğitim imkanları ve sosyal aktiviteler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Program kapsamında Öğrenci İşleri Daire Başkanı Rasim Çetik, Dış İlişkiler Koordinatörlüğünden Öğretim Görevlisi Dr. Nejla Türkdoğan, Kariyer Merkezi’nden Dr. Sevim Gezegen Ünlü ve Dr. Emine Elif Ayhan, SKS Kültür Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Purtul ve Öğrenci Konseyi Başkanı Umut Berkay Polat, öğrencilere detaylı sunumlar gerçekleştirdiler. Oryantasyon programı sayesinde öğrenciler, üniversite hayatı boyunca karşılaşacakları akademik ve sosyal fırsatlar hakkında kapsamlı bilgi edinme şansı buldu. Eğitim olanaklarından öğrenci kulüplerine, kariyer olanaklarından kültürel etkinliklere kadar birçok konuda rehberlik edilen program, öğrencilerin üniversite hayatına sağlam bir başlangıç yapmalarını hedefledi.