Yalova Üniversitesi’nde açılış dersi ‘Gazze’ oldu! Yalova Üniversitesi 2023/2024 akademik yılı açıldı

Yalova Üniversitesi 2023/2024 akademik yıl açılış töreni Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu tarafından verilen akademik yıl açılış dersinin konusu ise ‘Gazze’ oldu

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2023 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2023 14:55
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Üniversitesi’nde 2023/2024 akademik yıl düzenlenen açılış töreni ile başladı. Törene Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, MHP Yalova İl Başkanı İhsan Güldoğan, YTSO Başkanı Cemil Demiryürek, belediye başkanları, protokol mensupları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı gerçekleştirdi. Üniversitelerin toplumun dönüşümünde ve teknolojik gelişiminde bir katalizör görevi üstlendiğine dikkat çeken Rektör Bahçekapılı, “31 Mayıs 2008 yılında kurulan üniversitemizin 15. yılını kutladığımız, 2023-2024 akademik yılı açılış töreninde olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yalova Üniversitesi olarak 15’nci yaşımızı kutladığımız, 2023-2024 akademik yılı geleceğe odaklandığımız ve geleceği dönüştürme yolunda önemli adımlar atacağımız bir dönem olacaktır. Üniversitemiz hızlı değişen ve gelişen dünyada sürekli kendini geliştirmeye, sunduğu yeni olanaklarla Yalova’mıza ve ulusumuza değer üretmeye devam ediyor. Yeni bir dönem başlıyor. Yeni heyecanlar ve umutlarla karşıladığımız henüz yazılmamış bir tarihin ögeleri olacak yeni kazanımları elde edeceğimiz bir yıl bizleri bekliyor.

Üniversiteler eğitim hayatlarına başladıkları günden bu güne pek çok değişim ve dönüşüm yaşamış olmasına rağmen özünde bir eğitim yuvası olması gerçeğini daima korumuştur. Ayrıca kendi içerisinde oluşturduğu çekirdek ile toplumun dönüşümüne ve teknolojik olarak gelişimine imkan tanıyan önemli bir katalizör haline gelmiş, gelişen teknoloji ile beraber toplumun yenilikçi dönüşümünde ana figür olma yolunda ilerlemektedir. Bu bağlamda insan hayatına dokunan ve sorumluluklarını titizlikle yerine getiren üniversitemiz milletimizin ve insanlığın geleceği için çalışmakta akla, mantığa ve yüksek insani değerlere önem vermektedir. Dolayısıyla biz sadece eğitim faaliyetlerine başlamıyor aynı zamanda sorumluluklarımızı yerine getirmenin, sizleri mesleğe kazandıracak olmanın, aziz milletimize hizmet etmenin gururunu da taşıyoruz” dedi.

“40 milyon TL’lik müjde” Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı konuşmasında 40 milyon TL’lik bir müjde de verdi. Kampüse 2 ayrı spor tesisi yapılacağını bildiren Bahçekapılı, “Buradan bir müjde de vermek isterim. 40 milyon TL’lik yeni bir destekle, yerleşkemize 2 ayrı spor kompleksini kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun destekleri ile gerçekleştirilecek olan bu destekler 2024 yılı mayıs ayında faaliyete geçecektir” diye konuştu.

“Eğitim kalitemizi daha da yükselteceğiz” Üniversitenin eğitim kalitesini daha da yükselteceklerini dile getiren Prof. Dr. Bahçekapılı, “Sürdürülebilir bir yaşam için biz akademisyenlere, iş dünyasına ve anne babalara hatta tüm topluma ayrı roller düşmekte. Yalova Üniversitesi olarak yüklendiğimiz sorumluluklarımızın farkındayız ve hep beraber daha ileriye gitmenin ve üniversitemizdeki eğitim kalitesini yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz. Yeni akademik yılda tüm öğrencilerimizi bilimin rehber olduğuna inanmış, geçmişten aldığı güçle geleceğini inşa etmeye çalışan Türk aydınları olarak yetiştirmek üzere bir yola çıktık. Çıktığımız bu yolda gücümüzü 15’nci yıldan itibaren daha etkili bir şekilde kullanacağız. Çalışmalarımızın her saniyesini bizi daha iyi bir geleceğe götürecek bir geleceği inşa etmesi için kullanacağız” şeklinde konuştu.  

İlk ders ‘Gazze’

Yeni akademik yılın açılış dersini veren İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu derinde Gazze’yi burada yaşanan insanlık dramını anlattı. Gazze’deki Müslümanların tüm dünyaya bir ders verdiklerini ifade eden Hacısalihoğlu, “Bugün buraya açılış dersi için geldik ama o dersi aslında yeryüzünün tamamına biz vermiyoruz.

O dersi bugün Gazze’de her şeye rağmen direnenler ve o çocuklar veriyorlar. Bizim payımıza düşen, onların haykırdıkları, onların tarihe not düştükleri o derslere tercüman olabilmek, sonuçlar çıkartabilmek. 21. yüzyılda bilimin yakaladığı en üst seviye insanlığın ilerlemesini tarif etmesi gereken, onu en iyi anlatması gereken barışın, huzurun, adaletin, hakkın tesisi konusunda bir ilerleme olmadığını anlıyoruz. Yine barbarlığın hortladığını, 21’nci yüzyılda bir soykırımın yaşanmasına tanıklık ediyoruz.

BM’nin bir binası var Lahey kentinde. Kapısında, ‘Uluslararası adalet Divanı’ yazıyor. Bugün bu duruma el koyamıyorsa, o yürekliliği gösteremiyorsa bence o tabelayı oradan söküp atsınlar. Birleşmiş Milletler hangi masumun sorununu çözebildi, ne zaman zalimin hükmüne dur demiştir. BM reforme edilmeli ve düzeltilmelidir. Cumhurbaşkanımızın her zaman söylediği gibi koca bir dünya bir tarafa 5 tane aktör bir yana. Hele şimdi o bire inmiş durumda. Geçtiğimiz gün BM Güvenlik Konseyinde ateşkes için bir toplantı yapıldı. Burada ateşkese sadece bir devlet hayır dedi. Kim o Amerika Birleşik Devletleri. Amerika Ateşkes durmasın, katliamlar sürsün, soykırım ara vermeden devam etsin dedi. 21. yüzyılda elini söküp atamadığımız, soykırımcı sömürgeci Amerika’nın eli” dedi. İlk dersi gerçekleştiren Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu’na Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı tarafından hediyeler sunuldu. Ödülleri verildi Törende 2022 yılında fen, sosyal ve sağlık alanlarında akademik teşvik puanını en yüksek noktaya taşıyan öğretim elemanlarına da teşekkür belgeleri takdim edildi. Sahneye davet edilen akademisyenlere belgelerini Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı birlikte takdim ettiler.