Yalova Üniversitesi, Huawei ICT Academy destek merkezi oluyor

Yalova Üniversitesi, Huawei ile imzaladığı anlaşma ile Türkiye'nin ICT Academy Destek Merkezi oldu. Yalova Üniversitesi, Huawei ile iş birliği yaparak ICT Academy Destek Merkezi olarak yetkilendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 13:03

Huawei’nin dünya genelinde üniversiteler ve eğitim kurumları ile yürüttüğü, kar amacı gütmeyen bir eğitim programı olan ICT Academy, öğrencilere güncel teknolojik bilgilere erişim imkânı sunarak fırsat eşitliği sağlamayı amaçlıyor. Türkiye genelinde 36 farklı eğitim kurumuyla sürdürülen bu programda, Yalova Üniversitesi gösterdiği üstün başarı sayesinde destek merkezi olma hakkını kazandı.

ICT Academy Destek Merkezi İşbirliği sözleşmesi, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Huawei ICT Academy Türkiye Yetenek Müdürü Kübra Harput ve Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Yunus Özen’in katıldığı bir toplantıda imzalandı.Sözleşme kapsamında, Huawei ICT Academy Destek Merkezi (IASC), programın başarısına önemli katkılar sağlayacak. IASC tarafından sağlanan operasyonel destekle, Huawei ICT Academy ekosistemi daha fazla gence ulaşacak.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, imza töreninde yaptığı konuşmada, "Üniversitemizin kültürü, uluslararası iş birlikleri ile zenginleşiyor. Huawei'ye, üniversitemize gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bu iş birliğinin gençlerimize büyük fırsatlar sunmasını temenni ediyorum. Yalova Üniversitesi olarak her türlü desteği vermeye devam ed