Yalova Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nün ilk mezunlarını coşkulu törenle uğurladı

Yalova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, ilk mezunlarını büyük bir coşkulu törenle kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 15:19
“Geleceğin hemşireleri mezuniyet belgesi almanın gururunu yaşadı”

2020-2021 yılı eğitim-öğretim yılında faaliyet gösteremeye başlayan Yalova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, ilk mezunlarını vermenin heyecanını yaşadı. Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tören renkli görüntülere sahne oldu. Akademik camianın yanı sıra öğrenci ailelerinin de katılımıyla gerçekleşen törende, hemşirelik alanında yetişecek olan öğrenciler, mezuniyet belgelerini almanın heyecanını ve gururunu yaşadılar.

Törende konuşma gerçekleştiren Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vefik Arıca, öğrencilerin onurlu mesleklerine adım atmalarının heyecanına ortak olduğunu belirterek, "Hemşirelik, bilgi ve becerinin yanı sıra özveri, sabır ve insan sevgisi gerektirir. İş hayatınız boyunca etik değerleri ve mesleki sorumlulukları önemseyeceğinize inanıyorum" dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yıldız ise, Hemşirelik Bölümü'nün ilk mezunlarını gururla kutladıklarını belirterek, "Tüm mezunlarımızı ve onlara destek olan ailelerini tebrik ediyorum. İnanıyorum ki mezun öğrencilerimiz, iş hayatlarında milli ve manevi değerleri her zaman ön planda tutacaklardır" şeklinde konuştu.

Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rabia Hacıhasanoğlu Aşılar ise gerçekleştirdiği konuşmada, 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem mezunlarını kutlayarak, "Bugün güzel ülkemizin çağdaş yarınlarını gerçekleştirecek olan gençlerimizi sevgiyle uğurluyoruz" diyerek iyi dileklerle konuşmasını sonlandırdı.

Murat Can Aytemur