Yalova, Türkiye'nin en zengin şehirleri arasındaki yerini aldı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son açıkladığı Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerine göre Yalova, ülkenin en zengin şehirleri arasında dikkat çekici bir sırada yer aldı

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 13:35

Bu sonuç, Türkiye'nin ekonomik haritasını yeniden çizerek, Yalova'yı ülkenin en dinamik ve gelişen şehirlerinden biri olarak konumlandırdı.

Genellikle büyükşehirlerin egemen olduğu zengin şehirler sıralamasında, Yalova gibi daha küçük bir ilin bu denli üst sıralarda yer alması, ekonomik uzmanları ve vatandaşları şaşırttı. Yalova'nın bu başarısında, sanayi ve turizm gibi sektörlerdeki büyüme önemli bir rol oynadı. Özellikle tersanelerin bunda önemli bir rolünün olduğu düşünülüyor. Yalova'nın bu başarısını sürdürebilmesi için, altyapı yatırımlarının artırılması, sanayi çeşitliliğinin sağlanması ve nitelikli insan kaynağına yatırım yapılması gibi konularda çalışmaların hızlandırılması gerektiği de vurgulandı.

TÜİK verilerine göre Türkiye’nin en zengin illeri sırasıyla şöyle; Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Ankara, İzmir, Bilecik, Kırklareli, Yalova, Bursa ve Antalya.