Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Cemil Demiryürek: “Yalova’da aronya festivali de yapılmalı

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Cemil Demiryürek, Yalova’nın coğrafi işaretli ürünlerinden birisi durumundaki aronyanın da tanıtımının yapıldığı bir Aronya Festivali’nin Yalova’ya çok yakışacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 13:53
https://www.yalovahayat.com/

Yalova’nın kivisi gibi coğrafik işareti olan bir diğer ürün olan aronyanın tanıtımında çok önemli bir rol üstlenebilecek teklif, YTSO Başkanı Cemil Demiryürek’ten geldi. Kivinin bir festivalinin olduğunu ifade eden Demiryürek, kısa süre içerisinde Yalova’nın simgelerinden birisi durumundaki çiçek için de bir Çiçek Festivali’nin başlayacağını hatırlattı. Yalova’nın Çiçekçilik Fuarı’na da yeniden sahip olacağını ifade eden YTSO Başkanı Cemil Demiryürek, en az diğerleri kadar büyük önemi olan aronyanın da tüm ülkeye tanıtılmasını hedefleyen bir festivale Yalova’nın ev sahipliği yapması gerektiğini dile getirdi.

Çiçek Festivali ile ilgili olarak Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’la da Çiçek Festivali hazırlıkları kapsamında bir araya geldiklerinde bu fikrini onlara da anlattığını ifade eden Demiryürek, “Yalova yüz ölçümü küçük olsa da maddi açıdan önemli ve ülkeye öncülük eden tarımsal ürünlere sahip. Çiçekçilik bunların başını çekiyor. Kivi bir diğer önemli ürünümüz. Ama coğrafi işaret almış ve en az diğerleri kadar artık önemi olan bir aronyamız da var bizim. Bunun da tanıtımını en iyi şekilde yapmalıyız. Yalova nasıl kivinin başkenti ise aronyanın da başkenti. Ama bunu tanıtmamız lazım. İşte bu anlamda Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız da bana hak verdiler. Çiçek Festivali’nin yanında aronyanın tanıtılacağı bir festival yapılması konusunda hemfikiriz. Bu hem üreticimizin kazanmasını, hem Yalova ekonomisinin canlanmasını ve hem de bu ilin tanıtımını sağlar diye düşünüyorum” dedi.