Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yalovalı Çiftçilere karalahana fidesi dağıtıldı

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü çiftçilere yönelik fide desteklerini hız kesmeden sürdürüyor. Bu çerçevede çiftçilere toplamda 477 bin adet karalahana fidesi düzenlenen törenle dağıtıldı

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2023 09:18
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Kent Tarımı ile Tohumdan Çatala Kışlık Sebze Projesi kapsamında 32 çiftçiye 477 bin adet karalahana fidesi dağıttı. Dağıtım törenine Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar da katıldı. Parıldar, törende yaptığı konuşmada, Yalova’da tarımsal üretimin desteklenmesi adına önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Parıldar, “Çiftçilerimizin fide yükünü sırtlarından alarak üretimin kaliteli, sürdürülebilir ve maliyeti daha düşük bir hale getirdik. Karalahana fidesi dağıtımı da bu çalışmaların bir parçası” dedi.

Parıldar, proje kapsamında çiftçileri desteklemeye devam edeceklerini de vurgulayarak, “Bu proje sayesinde hem kent tarımını hem de yerel tohumları koruyoruz. Hem çiftçilerimizin hem de tüketicilerin yararına olan bu projeyi gelecek yıllarda da sürdüreceğiz” diye konuştu.

Törende çiftçilere karalahana fidelerinin yanı sıra tohum ekimi, bakım ve hasat konularında da bilgi verildi. Çiftçiler de kendilerine sağlanan desteğin önemini dile getirerek, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler.