Yalova SMMM Odası üyeleri, Ankara'daki Mali Müşavirler Mitingine katıldı: Taleplerimizin duyulmasını istiyoruz

Yalova SMMM Odası üyeleri TÜRMOB tarafından Ankara’da düzenlenen ‘Mali Müşavirler Mitingi’ne yoğun bir katılımla destek verdi. Mitingle ilgili konuşan Yalova SMMM Başkanı A. Sait Aydın, “Mali müşavirler olarak taleplerimizin duyulmasını istiyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 00:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 00:22

Yalova Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMM) üyeleri, enflasyon düzeltmesi nedeniyle artan iş yükünü protesto etmek amacıyla düzenlenen Mali Müşavirler Mitingine katıldı. TÜRMOB’un öncülüğünde Ankara'da gerçekleştirilen mitinge, Yalova'dan yoğun katılım oldu.

Mali müşavirlerin iş yükünün dayanılmaz boyutlara ulaştığını belirten Yalova SMMM Başkanı A. Sait Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Mali müşavirler olarak sırtımızdaki yük artık taşınamaz hale geldi. Mesleki sorunlarımızın çözümü için bir araya geldik ve taleplerimizi dile getirdik” dedi.

Mitingde konuşan TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu, mali müşavirlerin yaşadığı zorlukları vurgulayarak, "Ölçüsüz iş yükü ve adil olmayan ücret tarifesi, mali müşavirlerin iş-yaşam dengesi hakkını ellerinden almaya başladı. Meslek camiamız sürekli, kronik hastalıklar, ani ölümler ve maalesef intihar haberleriyle sarsılmaktadır” ifadelerini kullandı.

TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu, mitingde mali müşavirlerin taleplerini ise, “Geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi işlemleri yapılmamalıdır. Göstermelik olmayan, insanca geçirilebilecek gerçek bir mali tatil yürürlüğe konulmalıdır. Basit usul kaldırılmalı, tüm mükelleflerin beyannameleri meslek mensuplarına imzalatılmalıdır. Mali müşavirlik hizmetlerindeki KDV oranı düşürülmelidir. İdarenin elektronik sistem altyapısı güçlendirilmeli, beyan ve bildirim gönderimlerinde tıkanıklık önlenmelidir. İdarelerin birbirlerinden veri alabilecekleri sistemler kurulmalı, aynı bilgilerin birçok yere beyan edilmesi önlenmelidir. TÜRMOB’un önerileri hayata geçirilmelidir. Meslektaşların yetki ve sorumlulukları arasındaki dengesizlik ortadan kaldırılmalı, sorumlulukları azaltılmalıdır. Asgari ücret tarifesi, günün ekonomik şartlarına göre belirlenmelidir. Dünya uygulamalarına paralel olarak mali müşavirlere de arabuluculuk yetkisi verilmelidir. Belirli kıdeme sahip meslek mensuplarına yeşil pasaport hakkı verilmelidir. Deprem bölgelerinde mücbir sebep hali uzatılmalıdır. Meslektaşlar KOSGEB desteklerinden yararlanmalıdır” şeklinde dile getirdi.

Yalova SMMM Başkanı A. Sait Aydın, mitingin önemine değinerek, "Mali müşavirler olarak taleplerimizin duyulmasını istiyoruz. Bu miting, sesimizi duyurmak adına önemli bir adımdır. Mesleki sorunlarımızın çözümü için yetkililerden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yalova SMMM Odası üyelerinin yoğun katılım gösterdiği miting, mali müşavirlerin taleplerinin yetkililere iletilmesi açısından büyük önem taşıdı. Mali müşavirler, mesleki sorunlarının çözümü için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.