Yalova Sivil Arama Kurtarma Derneği’nde Vali Kaya’ya ziyaret

YSAK (Yalova Sivil Arama Kurtarma Dernek) başkanı ve dernek yönetimi, Vali Dr. Hülya Kaya'yı ziyaret etti. Ziyarette dernek çalışmaları ve projeleri hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 15:31

Yalova Sivil Arama Kurtarma Dernek Başkanı Barbaros Kibar ve dernek yönetimi, Vali Dr. Hülya Kaya'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Yalova Sivil Arama Kurtarma Dernek Başkanı Barbaros Kibar, ziyaret ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Yalova Valimiz Dr. Hülya Kaya'yı makamında ziyaret ettik. Dernek çalışmalarını ve projelerini Valimize anlatmış bulunmaktayız. Misafir perverliğinden ve ilgilerinden dolayı Sayın  Valimize teşekkür ederiz” dedi.

YSAK neyi hedefliyor?

Günlük hayatta, dağ ve her türlü doğa koşulunda meydana gelen; kaybolma, kaza, deprem, sel, yangın vb. afet ve doğal afetlerde tamamen gönüllü olarak  bir çalışma fakat profesyonel bir yaklaşım ile yardıma ihtiyaç duyan kişi ya da kişilere veya canlılara en kısa sürede ulaşmak, ortam emniyet koşullarını sağlamak, sonra arama ve kurtarma için gereken uygun koşulları oluşturmak, koşullara uygun doğru arama kurtarma taktik ve teknik çalışmalarını yaparak kazazedelere temel ilkyardım desteğinin sağlanmasının ardından emniyetli ortam koşullarında nakillerini sağlamaktır.

Bu tür olaylarda can kaybını en aza indirmek ve arama kurtarma konularında  toplumu bilgilendirmek derneğimizin temel amacıdır.

YSAK sadece Arama ve Kurtarma çalışmaları yapmamaktadır, Ayrıca AFET FARKINDALIK eğitimleri de vermektedir.

Doğru çalışmalar ve sürekli eğitim bilinci ile YSAK ailesi gün geçtikçe gücüne güç katmaktadır.