Yalova SGK Yalova İl Müdürü, esnaf ve muhasebecilerle buluştu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yalova İl Müdürü Mehmet Salih Aydın, esnaf ve sanatkarlar ile serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin temsilcilerini ziyaret etti. Aydın, SGK’nın uygulamaları ve kayıt dışı istihdamla mücadele konularında fikir alışverişinde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2023 06:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2023 06:57
https://www.yalovahayat.com/

SGK Yalova İl Müdürü Mehmet Salih Aydın, beraberindeki heyetle birlikte Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necati Erbul ile Yalova Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Sait Aydın’ı makamlarında ziyaret etti. Ziyaretlerde, SGK’nın kurum uygulamaları, prim tahsilatı, teşvikler, emeklilik işlemleri, sağlık hizmetleri ve kayıt dışı istihdamla mücadele gibi konular ele alındı.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden Necati Erbul ve Ali Sait Aydın, esnafların ve muhasebecilerin taleplerini ve sorunlarını da SGK Yalova İl Müdürü Mehmet Salih Aydın’a ilettiler. Erbul, SGK’nın esnaf ve sanatkarlara sağladığı kolaylıklardan dolayı teşekkür ederken, Aydın ise SGK ile muhasebeciler arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

Aydın, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, SGK’nın esnaf ve sanatkarlar ile serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin sorunlarına duyarlı olduğunu, kurum olarak her zaman onların yanında olduklarını belirtti. Aydın, “SGK, sosyal güvenlik sisteminin sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde işlemesi için çalışmaktadır. Bu kapsamda, kayıt dışı istihdamla mücadele etmek, prim gelirlerini artırmak, sigortalılarımızın haklarını korumak ve sağlık hizmetlerini kaliteli bir şekilde sunmak öncelikli hedeflerimizdir. Bu hedeflere ulaşmak için esnaf ve sanatkarlar ile serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin desteğine ihtiyacımız var. Bu nedenle, onlarla sık sık bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bugün de bu amaçla ziyaretlerde bulunduk. Kendilerine gösterdikleri ilgi ve misafirperverlik için teşekkür ediyorum” dedi.

M. Tunç Tanrıverdi