Yalova Sağlık İl Müdürlüğü'nden vatandaşlara sıcak hava uyarısı

Yalova Sağlık İl Müdürlüğü, artan sıcaklıklar nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle öğle saatlerinde, güneş ışınlarının dik geldiği zamanlarda dışarı çıkılmaması gerektiği vurgulandı. Müdürlük yetkilileri, vatandaşların sıcak havalarda dikkat etmeleri gereken hususlara ilişkin önemli tavsiyelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 12:45

Yalova Sağlık İl Müdürlüğü, artan sıcaklıklar nedeniyle kalıcılığa uyardı. Yetkililer, özellikle güneş ışınlarının dünyaya dik olarak geldiği öğlen süreleri zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını tavsiye etti. Sağlık İl Müdürlüğü, yaz aylarında dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıraladı: Bol su için, susamayı beklemeyin. Açık renkli, bol ve hafif kıyafetleri tercih edin. Serinlemek için ılık duş alın. Sıcağa bağlı hastalık belirtileri belirtilerinizde hemen tıbbi yardım alın. Yetkililer, 65 yaş üstü yaşlılar, küçük çocuklar, hamileler, kronik hastalıkları olanlar ve açık alandaki çalışanların sıcaklardan daha çok etkilenebileceğini vurguladı. Beslenme konusunda da önerilerde bulunan Yalova Sağlık İl Müdürlüğü, lifli besinlerin tüketilmesi, şekerli gıdalardan kaçınılması ve dışarıda sunulan yiyeceklere dikkat edilmesi tavsiyesi verdi.

Sağlık İl Müdürlüğü, su tüketiminin önemine dikkat ederek, "Günlük önerilen toplam sıvı alım miktarı erkekler için 2.5 litre, kadınlar için 2 litredir. Yaşlılar, yeterli miktarda su içmeye dikkat etmelidir" açıklamasında bulundu.