Yalova polisinden uyuşturucu operasyonu

Yalova Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde suçlarına karışan şahısların tespiti ve yakalanmasına yönelik operasyonel çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çerçevede yapılan operasyonlarda, 34 plakalı bir araçta 176 gram skunk maddesi ele geçirilirken araç sürücüsü E.Ö. isimli şüpheli, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 14:26

Yalova Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, narkotim ekip görevlileri tarafından yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde, yakın çevre illerden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri kendi sevk ve idarelerindeki 34 plakalı araç ile kente naklederek sokak düzeyinde uyuşturucu madde ticareti yapacakları bilgisi ivedilikle değerlendirmeye alındı. Yapılan çalışmalar neticesinde ekip görevlileri tarafından tespit edilen 34 plakalı araç, yol güzergahında takibe alınarak durduruldu. Adli makamlardan alınan arama kararı gereğince narkotik maddeler arama köpeği Gölge eşliğinde gerçekleştirilen detaylı araç aramasında, 176,71 gram skunk maddesi ele geçirildi. Araç sürücüsü E.Ö. uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan gözaltına alındı.

Ayrıca, narkotim ekip görevlileri tarafından sokak düzeyinde uyuşturucu madde ticareti yaptıkları değerlendirilen torbacı tabir edilen sokak satıcılarına yönelik olarak da operasyonlar düzenlendi. Bu kapsamda, uyuşturucu madde ticareti yaptığına dair bilgilerin değerlendirilmesi üzerine Ş.K. isimli şüpheli, ikametinde yapılan aramada 26 gram sentetik kannabinoid maddesi, 6 adet sentetik ecza hapı, 1 adet pompalı tüfek, 2 adet silaha ait kartuş ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 610 TL ile birlikte yakalandı. Ş.K. isimli şüpheli, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçu soruşturması kapsamında çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bunların yanı sıra kullanmak için uyuşturucu madde bulundurdukları tespit edilen A.C.K. ve T.T. isimli şahıslar da üzerlerindeki suç unsuru maddelerle birlikte yakalanarak haklarında kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak suçundan işlemler gerçekleştirildi.

Yalova Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik başta uyuşturucu madde suçları olmak üzere suç ve suçlulara yönelik çalışmalarının aralıksız ve kararlılıkla sürdürüleceğini duyurdu. Yalova Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu madde suçlarına karşı vatandaşların duyarlı olmalarını ve ihbarlarda bulunmalarını istedi.

Murat Can Aytemur