Yalova’nın orman köylerine milyon liralık destek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2025 yılını "Aile Yılı" ilan etmesi ile birlikte çalışmalara başlayan Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla Yalova’da milyonlarca liralık kredi desteği verecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2025 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2025 17:07

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla Bursa, Bilecik ve Yalova illerindeki orman köylerinde yaşayan 301 aileye toplamda 100 milyon TL kredi desteği sağlayacak. Kredi desteğinin %20'si hibe olarak verilecek.

KIRSAL KALKINMANIN HIZLANDIRILMASI HEDEFLENİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2025 yılını "Aile Yılı" ilan etmesi dolayısıyla, bölgede planlanan kredi desteğinin %5'i mikrokredi olarak kullandırılacak olurken, bu kredi desteğiyle orman köylerinde yaşayan ailelerin ekonomik olarak güçlenmesi ve kırsal kalkınmanın hızlandırılması hedefleniyor.

10 FARKLI PROJE İÇİN TESPİTLER SÜRÜYOR

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı'nca, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, traktör, tomruk çekme vinci, tomruk soyma makinesi, motorlu testere, dolu filesi, katı yakıtlı kalorifer sistemi, dış cephe mantolama, çatı tipi güneş enerji sistemi olmak üzere 10 farklı proje için orman köylerinde tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Mustafa Turan