Yalova Milliyetçi Hareket Partisi 10.Olağan Kongresi Gerçekleşti mi? Yalova MHP il kongresi'nde kim il başkanı oldu? Yalova MHP il yönetimine kimler seçildi?

Milliyetçi Hareket Partisi 10. Olağan Kongresi Hafta sonu gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen kongrede Ahmet İhsan Güldoğan yeniden başkan olarak seçilerek güven tazeledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2023 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2023 12:14
https://www.yalovahayat.com/

Cumhuriyet’in Yüzyılı, Türk ve Türkiye Yüzyılı’’ temalı 10. Olağan Yalova Milliyetçi Hareket Partisi Kongresi, İl Başkanı Ahmet İhsan Güldoğan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova Ak Parti İl Başkanı Umut Güçlü, Milliyetçi Hareket Partisi Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıksever, İl yönetimi, ilçe yönetimleri, belde yönetimleri belediye başkanları, Ülkü Ocakları İl Başkanı, Türkav ve Kamu-Sen'e bağlı sendika başkanları, delegeler ve misafirlerin katılımıyla gerçekleşti. Milliyetçi Hareket Partisi Yalova İl Başkanlığı 10. Olağan kongresi Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayarak, Divan Kurulunun belirlenmesi, faaliyet raporu ve mali raporun okunması ile devam etti. Tek listeyle gidilen kongrede Ahmet İhsan Güldoğan yeniden başkan olarak seçildi.

Gerçekleştirilen Milliyetçi Hareket Partisi 10. Olağan Kongresi’nde 28. Dönem Adana Milletvekili Muharrem Varlı konuşma yaparak “Bugün burada Yalova İl Kongresini gerçekleştirmek adına bulunuyoruz, inşallah hep birlikte hayırlı işlere vesile oluruz. Gerçekleştirdiğimiz bu kongrenin Yalovamıza ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kongremize başlamadan önce sizlerle birkaç kelam paylaşmak isterim. Değerli dava arkadaşlarım yakın zamanda gerçekleştirilen genel seçimde Allah’a çok şükür hem Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandık hem meclis çoğunluğunu elde ettik hem de Milliyetçi Hareket Partisi olarak ’un üzerinde oy olmayı başardık. Türkiye’de Milliyetçi Hareket Partisi’nin varlığını herkese gösterdik. Burdan Milliyetçi Hareket Partisi’ni yok sayanlara sesleniyorum, Milliyetçi Hareket Partisi bu ülkede var olduğu müddetçe, Ülkücü Hareket devam ettiği sürece sizin ne sözünüz yetecek ne de nefesiniz yetecektir Milliyetçi Hareket Partisi’ni karalamaya. Bizler bu ülkenin bağrından kopmuş bir hareketiz. Yerel seçimlere giderken önce ilçe kongrelerimizi bitirdik, şimdi il kongrelerimize başladık. En kısa zamanda il kongrelerimizi bitirerek yerel seçimler ile ilgili hazırlıklarımıza başlayacağız. Cumhur İttifakı olarak CHP belediyelerinin zihniyetinden bu ülkeyi kurtaracağız” diye belirtti.

 

Kongrenin devamında ise Ahmet İhsan Güldoğan kürsüye çıkıp katılımcıları selamladı ve konuşmasına başladı.  Kısa bir süre önce gerçekleşen genel seçimlerde Türkiye genelinde ve Yalova’da elde ettiğimiz demokrasi zaferinde Türk Milliyetçiliği kendini Türk seçmenine kabul ettirmiştir, galip olan Türk milliyetçiliği olmuştur.  Bizlerde genel seçimlerde kapı kapı, köy köy gezerek sıkılmadık el bırakmadık, gönül vermiş bütün Milliyetçiler ile hep sahada olduk. Ülke genelinde partimiz yaptığı çalışmalar ile oy oranını ’a çıkarmayı başardı. 5. Sırada olan partimiz bütün teşkilatımızın çalışmaları ile 3.oldu. Değerli dava arkadaşlarım şimdi sıra Yalova’da yakaladığımız bu başarıyı taçlandırmaya geldi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidar olması elbette ki yerel seçimlerden geçer. Çünkü vatan sevgisi hizmetin en büyük gücüdür. Bizim yolumuz Kızılelma yoludur ve elbette ki Allah yoludur. Gün Ülkücü ve Milliyetçi Hareketin günüdür.”

 

Tek aday olarak Milliyetçi Hareket Partisi’nde güven tazeleyen Ahmet İhsan Güldoğan yeniden Milliyetçi Hareket Partisi Yalova İl Başkanı seçildi. Asil üyeler, İl Disiplin Kurulu ve üst kurul delegeleri Asil olanlar şu şekildedir

Asil Üyeler;İsmail Çeşni, Tamer Topçu, Recep Aydın, Mutlu Oruçlu, Ercan Tosun, Beşir Savuk, Kadir Yunus Mergen, Şakir Yazıcı, Ali Cesur, Şaban Önder Dönmez, Fahrettin Aydın, Koray Can Köse, Metin Soysal, Mete Örnek, Haşim İnatlı, Bedirhan Kurtoğlu, İbrahim Araz, Ali Hakan Uzel, Murathan Coşkun, Naim Koç.

İl Disiplin Kurulu; Ali Karadağ, Samet Balgız, Adnan Sürme, Kemal Emir Üzel, Fırat Şenel, Muhsin Kurumaz, Selçuk Karalar.

Üst Kurul Delegeleri; Ahmet İhsan Güldoğan, Aydın Altun, Yavuz Bayram, Mert Yılmaz, İbrahim Araz.

Haber/ Murat Can Aytemur