Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe “Çok başarılı bir eğitim öğretim yılı oldu”

Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe 2023/2024 yılının çok başarılı bir yıl olduğunu ifade etti. Akmeşe YEGES’in de bu anlamda çok önemli bir etkisinin olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 13:10
https://www.yalovahayat.com/

2023/2024 Eğitim ve Öğretim yılı geçtiğimiz hafta çalan son ders zili ile sona ermişti. Eğitim ve öğretim yılını değerlendiren Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe başarılı bir yılı arkada bırakmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi (YEGES) hakkında da bilgiler veren Akmeşe, “11 Eylül 2023 tarihinde startını verdiğimiz eğitim ve öğretim yılı 56 bin 325 öğrencimizle birlikte öğretmenlerimizle ve tüm paydaşlarımızla sona erdirdik. Bu yıl bizim açımızdan son derece başarılı bir yıl oldu. Bu süreci uzun soluklu bir maraton olarak düşünürsek okullarımızın ve öğrencilerimizin tamamının eğitim ve öğretim faaliyetlerinin odağı olmasına gayret gösterdik. Eylül ayında Yalova Eğitimi Geliştirme Stratejisi olarak adlandırdığımız ve YEGES olarak kodladığımız ve tüm okullarımız ve paydaşlarımıza duyurduğumuz süreci başlattık.

Buradaki amacımız Armutlu’dan Altınova’ya tüm okullarımızdaki öğrencilerimizin ve okullarımızın eğitim ve öğretime dair neler varsa, gerek akademik, gerek sosyal ve kültürel çalışmalar, yardımlaşma çalışmaları, toplum hizmetleri çalışmalarına bütüncül bir şekilde yaklaşmaktı. Burada okullarımızın eğitim meseleleri ve konuları hakkında kafa yormalarını performans sergilemesini hedefledik. Bu çalışmayı tüm okullarımızın merkezine yerleştirmeye çalıştık. YEGES kamuoyunda da büyük bir destek ve teveccüh gördü. Yalova Valimiz de ve ilimizin ileri gelenleri de konuya büyük bir destek verdiler. Yapılan çalışmalarla ilimizdeki eğitime yönelik neler yaptığımızı, nasıl bir gelişmeye şahitlik ettiğimizi, nerelerde eksik kaldığımızı ve nereleri güçlendirmemiz gerektiği yönünde de elimizde doneler ve fikirler de oluştu. Bu vesile ile Yalova’da 2023/2024 Eğitim ve Öğretim yılı bizim açımızdan son derece başarılı bir yıl oldu. Okullarımızda bu süreçte her hangi bir olumsuzluğun yaşanmaması da yine bizleri sevindiren bir diğer konu oldu.” dedi.  

Yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlanmaya başladık

2024/2025 yılına hazırlıklara zaman kaybetmeden başladıklarını da ifade eden Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Elbette okullar kapandı belki ama bizim çalışmalarımız bitmedi. Zira biz 2024/2025 Eğitim ve Öğretim Yılına hazırlıklara okulun son ders zili ile birlikte başladık. Şimdi okullarımızı bakımdan ve onarımdan geçireceğiz. Eksikleri hızla tamamlayacağız ve yeni eğitim ve öğretim yılına okullarımızı hazırlayacağız. Yaz boyunca eğitici eğitimci eğitimlerini de sürdüreceğiz. Tüm öğretmenlerimiz bu eğitimden geçerek yeni eğitim öğretim yılına onlar da hazır hale gelecekler. Personel atamalarından yeni atamaların yapılması da yaz sezonunda bizlerin yapacağı diğer işler olacak.” şeklinde konuştu.