Yalova Makine OSB, Avrupa’nın akredite inovasyon merkezlerinden birisi olmak için yarışıyor

Yalova Makine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, Avrupa Dijital İnovasyon Hub’ı proje yarışmasına katıldıklarını ve ilk 5’e girmeleri halinde Avrupa’nın akredite inovasyon merkezlerinden biri olacaklarını açıkladı. Özdemir, yarışmaya Abigem, Yapay Zeka İnisiyatifi, Düzce Teknopark, KSO, GOSB Teknopark ve MARKA ile birlikte oluşturdukları konsorsiyum ile katıldıklarını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2023 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2023 13:29
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Makine OSB, Avrupa’nın akredite inovasyon merkezlerinden birisi olmak için önemli bir yarışmaya katıldı. Yalova Makine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, yarışmaya katılmalarının Yalova’nın dijital dönüşümüne büyük katkı sağlayacağını söyledi. Özdemir, “Avrupa’nın akredite inovasyon merkezlerinden biri olmak, Yalova Makine OSB’nin uluslararası alanda tanınırlığını ve rekabet gücünü arttıracaktır. Ayrıca dijital teknolojilerin kullanımını yaygınlaştırmak, sanayicilerimizin, KOBİ’lerimizin ve kamu kurumlarımızın verimliliklerini, kalitelerini ve inovasyon kapasitelerini yükseltecektir. Bu sayede, Yalova’nın ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunacağız” dedi.

Özdemir, yarışmaya katılan konsorsiyum ortaklarına da teşekkür etti. Özdemir, “Yarışmaya katılmak için birlikte çalıştığımız Abigem, Yapay Zeka İnisiyatifi, Düzce Teknopark, KSO, GOSB Teknopark ve MARKA gibi değerli kurum ve kuruluşlarla güçlü bir sinerji oluşturduk. Bu sinerjiyi, yarışmada başarılı olmak ve Yalova’nın dijital dönüşümünü gerçekleştirmek için kullanacağız” diye konuştu.

Avrupa Dijital İnovasyon Hub nedir? Avrupa Dijital İnovasyon Hub’ı proje yarışması, Avrupa Birliği tarafından 2021-2027 Dönemi Çok Yıllı Mali Çerçevesi kapsamında uygulanan Dijital Avrupa Programı (DAP) altında düzenlenen bir yarışmadır. Yarışmanın amacı, Avrupa çapında stratejik dijital kapasitelerin oluşturulmasına ve dijital teknolojilerin kullanımının yaygınlaştırılmasına odaklanmaktır. Yarışmaya katılan konsorsiyumlar, yapay zekâ, yüksek başarımlı hesaplamalar, veri, bulut bilişim ve siber güvenlik alanlarında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar ile üniversitelerden oluşmaktadır.