Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir’den AR-GE Teşvikleri Genel Müdürü’ne ziyaret

Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, AR-GE Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, OSB bünyesinde Yalova Üniversitesi ile birlikte kurulan Yalova Teknopark A.Ş.'nin faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2023 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2023 09:53
https://www.yalovahayat.com/

Burada Teknopark ve Yalova Üniversitesi ile ilişkiler hakkında Macit’e bilgiler veren Başkan Özdemir, Yalova Teknopark A.Ş.'nin 25 bin metrekare kapalı alanda girişimcilere, ön kuluçka ve kuluçka firmalarına, prototipleme ve ticarileştirme imkanları sunan bir teknoloji ve inovasyon üssü olacağını belirtti. Özdemir, “Yalova Teknopark A.Ş., sanayi ile üniversite arasında etki odaklı çıktılar üretecek bir platform oluşturuyor. Yalova Makine İhtisas OSB ve Yalova Üniversitesi iş birliğinde sanayinin birleşim noktasında teknolojinin kalbi olacaktır” dedi.

Macit ise, Yalova Teknopark A.Ş.'nin kuruluşunu tebrik ederek, AR-GE Teşvikleri Genel Müdürlüğü olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Macit, “Yalova Teknopark A.Ş., bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak önemli bir proje. Sanayi ile üniversite arasındaki iş birliğini güçlendirecek ve yenilikçi fikirleri hayata geçirecek bir merkez olmasını diliyorum” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Özdemir ve Macit bir süre daha istişarelerde bulundu. Özdemir ziyaretin anısına Macit’e çeşitli hediyeler sundu.

M. Tunç Tanrıverdi