Yalova MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam: ‘’Kimler MAG olabilir?’’

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, kimlerin afet gönüllüsü olabileceğine dair açıklamalar bulunan bir paylaşım gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2024 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2024 09:19

Yalova genelinde yapılan gerek eğitimler gerekse de tatbikatlar sayesinde çok sayıda vatandaş üzerinde afet farkındalığı oluşturmayı başaran MAG-DER Yalova, aynı zamanda da sosyal medyayı etkin kullanarak vatandaşlara sık sık afet gönüllüsü olmanın önemini açıklıyor.

‘’Çalışmalara devam edeceğiz’’

Bu kapsamda yapılan açıklamalara bir yenisini daha ekleyen MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, ‘’Olası bir afet durumunda çare sizsiniz. Çözümü hep beraber yapalım, bizler gerçekleştirdiğimiz çalışmalara etkin bir şekilde devam edeceğiz. Gelin sizler de MAG’a katılın ve afetlere karşı hazırlıklı olun’’ diye belirtti.

Kimler MAG olabilir?

Sözlerine devam eden Karaçam, kimlerin Mahalle Afet Gönüllüsü olabileceğine dair yaptığı açıklamada, ‘’18-65 Yaş arasında olan, mahallesinde uzun süredir oturan ve oturmayı planlayan, fiziksel engeli bulunmayan, yüz kızartıcı suçtan hüküm giymemiş, gönüllü çalışmasına inanan ve takım çalışmasına yatkın olan kadın ve erkek vatandaşlarımız MAG-DER üyesi olup çalışmalara katılabilir’’ ifadelerine yer verdi.

‘’Eğitime bekliyoruz’’

Sözlerini tamamlarken, eğitimlere dair bilgilendirme yapan Başkan Karaçam şu ifadeleri kullandı, ‘’Eylül-Ekim 2024 Yılında ilimize ve mahallenize, yeni mahalle afet gönüllüleri kazandırmak amacı ile 38 saatlik arama-kurtarma eğitimleri kursuna katılmanızı bekliyoruz.’’

Afet farkındalığı kazandırıyor

MAG-DER'in çalışmaları, Yalova ve çevresinde afet bilincinin artırılması ve etkili bir afet yönetimi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Dernek, sürdürdüğü bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleriyle toplumun her kesiminden bireyleri afetler konusunda bilinçlendirerek güvenli bir yaşam ortamı oluşturmaya yönelik çabalarını sürdürüyor.

Murat Can Aytemur