Yalova Kent Konseyi Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Yalova Kent Konseyi, 2024 yılının 6. Dönem 3. Olağan Genel Kurulu Toplantısı’nı, Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir Başkanlığı’nda gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2024 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 14:45
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Kent Konseyi, 2024 yılının 6. Dönem 3. Olağan Genel Kurulu Toplantısı’nı Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde yaptı. Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir’in Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz, Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karoğlu, Engelli Meclis Başkanı Hüseyin Özdemir, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve diğer yürütme kurulu üyeleri katıldı.

“Demokratik, adil, şeffaf ve katılımcı anlayışımız sürüp gidecek”

Genel Kurul üyelerinin ve basının da davet edildiği programda, sene içerisinde toplanan verilerin raporları genel kurula sunuldu. Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir’in genel kurul üyesi olan mülki idari amirleri ziyaret ederek davetiyelerini bıraktığı toplantıda önemli kararlar ele alındı. Toplantıda genel kurul hakkında bilgi vermek için söz alan Kandemir; “Yalova Valiliği ile başladığımız ziyaret, genel kurul üyesi olan mülki idari amirlerle devam etti. Görevimizin başına geçtiğimizden bu yana seçici olmaya ve genel kurul üyelerimizle doğru kararları vermek için çaba harcadık. Çoğunlukla yapılamayanı gerçekleştirerek genel kurul üyelerimizle birlikte toplantılarımızı artırdık. Çalışmalarımızı kendilerine aktardık ve onların rızasını da aldık. Şimdi ise burada üçüncü kez genel kurul üyelerimizle bir araya geldik. Seçimsiz yapılan olağan genel kurulumuzda, şimdiye kadar meclislerimizden, çalışma gruplarımızdan, ortaya çıkardığımız çalışmalarımızdan sonuç aldığımız dokümanları raporlaştırdık ve bunların sunumunu yapıyoruz. Genel kurulumuzun isteğiyle birlikte ilgili yerlere de raporumuzu iletmiş olduk. Demokratik, adil, şeffaf ve de katılımcı anlayışla devam etmek bizler için vazgeçilmez bir kural oldu bu böyle de sürüp gidecek. Genel kurulumuza katılan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

“Görüş ve tavsiyeler doğrultusunda kamuoyu ve farkındalık oluşturduk”

Ardından gerçekleştirilen genel kurulda yapmış oldukları faaliyetleri açıklayan Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, “Genel Kurullardan, Yürütme Kurullarından, Kent Konseyi Meclislerinden, Çalışma Gruplarından ortaya çıkarılan görüş ve öneriler arasından kurumları ilgilendiren maddeleri ilgili kurum müdürlerine resmi yazı ile bildirdik ve kendilerine ilgili görüş ve tavsiyelerle ilgili ziyaretler düzenledik. Yalova Kent Konseyi’nde oluşan öneri ve tavsiyelerin tamamını rapor haline getirdik ve ilgili raporu basın kuruluşlarına ileterek basın kuruluşlarıyla üç ayda bir toplantı gerçekleştirdik. Kent Konseyi olarak ilgili kurumlara iletmiş olduğumuz görüş ve tavsiyeler içerisinde ilk olarak yapılması gerekenleri tespit ederek, kamuoyu ve farkındalık oluşturduk. Ayrıca bu süreçte Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet öğrencileriyle tanışarak meclislerimizle ortak hareket etmek için ilgili öğretim görevlileriyle de görüşmeler gerçekleştirdik. Bugün ise oy birliğiyle karar verdiğimiz 6. Dönem 3. Olağan Genel Kurul Toplantımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu. Kent Konseyi görüş ve önerilerini katılımcılarla paylaşan Çetintaş, Yalova’yı doğrudan ilgilendiren çevre, şehircilik, iklim değişikliği ve afet konulu başlıklarla açıklamalarını sürdürdü.

Çetintaş’ın konuşmasının ardından söz alan YTSO Yönetim Kurulu Genel Başkanı Cemil Demiryürek ve İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, 6. Dönem 3. Olağan Genel Kurulu’nda alınan kararların Yalova’yı daha da ileriye taşıyacağını söyleyerek çalışmaların Yalova Kent Konseyi’ne hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Genel Kurul’a katılım sağlayan Yalova’nın önemli isimleri de Kent Konseyi’ne başarılar diledi.

M. Tunç Tanrıverdi