Yalova Kent Konseyi Başkan Adayı Kenan Engin, “30 Ağustos birlik, beraberlik ve zaferin tarihidir”

Yalova Kent Konseyi Başkan Adayı Kenan Engin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 16:01

Yalova Kent Konseyi Başkan Adayı ve YTSO yöneticisi Kenan Engin, yaptığı açıklamada 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, “30 Ağustos 1922 Zaferi tam bağımsızlığımızın, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin yaratıcısı olmuştur” dedi.

Yalova Kent Konseyi Başkan Adayı Engin açıklamasında, “30 Ağustos Zaferi, önemli bir askeri başarı olmanın yanında milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolüdür. Bu zafer; bütün yokluklara, imkânsızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletle kenetlenerek gösterdiği büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferdir” dedi.

Engin, şöyle devam etti; “Türk milleti için 30 Ağustos, gayretin, iradenin, zaferin ve bağımsızlığın adıdır. Tarih boyunca gücünü, birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin sahip olduğu mukaddes değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenme anlayışı ve Büyük Taarruz ruhu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız badireleri aşmamızda en büyük güvencemiz olacaktır. 30 Ağustos’un 102. yılında, İstiklal Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bugüne kadar canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”