Yalova Kent Konseyi, Almanya'da 750. Yıl Kurtuluş Festivali’ne katıldı

Yalova Kent Konseyi, Mustafa Kandemir başkanlığındaki heyetle birlikte Almanya'nın Rottenburg am Neckar Belediyesi'nin davetlisi olarak ‘750. Yıl Kurtuluş Festivali’ne katıldı

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 06:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2024 06:20

Yalova Kent Konseyi, Rottenburg am Neckar Belediyesi'nin özel daveti üzerine 750. Yıl Kurtuluş Festivali’ne katıldı. Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Kubilay Özer, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz ve Gençlik Meclisi Üyesi Pakize Çınar, heyette yer aldı. 3 gün süren ve masrafların kişisel olarak karşılandığı program, dolu dolu geçti.

Festivalin açılışı, belediye binasının fuaye alanında düzenlenen yemek programı ile başladı. Türkiye'nin yanı sıra Fransa ve Avusturya'dan kardeş şehirler de programa katıldı. Açılış konuşmalarında, Rottenburg am Neckar Belediye Başkanı Stephan Neher, kardeş şehirlere teşekkür ederek, birlikte yapılan çalışmaların artacağını belirtti. Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir ise konuşmasında, “Birlikte yapacağımız projeler için şimdiden heyecanlıyım. Bugün burada bunun ilk adımlarını atıyoruz. İnanıyorum ki Sayın Neher'in de dediği gibi daha da fazlasını yapacağız. Burada olmaktan mutluyuz. Şehrim, yönetimim ve kendi adıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kent Konseyi, Rottenburg am Neckar’ın kütüphanesinde yer alması adına Yalova’yı tanıtan kitaplar ile Yalovalı yazarların eserlerini, Yürütme Kurulu Üyesi Kubilay Özer aracılığıyla şehir kütüphanesine bağışladı. Yalova'dan gelen Yürüyen Köşk YKKSA Yalova ekibi, halk oyunlarıyla göz doldurdu. İki defa sahne alan ekip, herkes tarafından beğeniyle karşılandı.

Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz da program hakkında, “Yalova Kent Konseyi ve Gençlik Meclisi olarak tamamen kendi imkânlarımızla gittiğimiz kardeş şehir Rottenburg seyahatinden şehircilik anlamında kendi adıma çok ders çıkardım. Ülkemi ve şehrimi temsil etme hissi yine çok gurur vericiydi. Almanya’da bizlere misafirperverlik gösteren Rottenburglulara ve Türk-Alman Dostluk Derneği’ne çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir ise, “İkili etkileşimler her zaman önemlidir ve bu süreçlerin yeni projelerle taçlanması gerekir. Bunun için gerekli adımları attık ve gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik. Biraz daha farklı bir konseptle Rottenburglu dostlarımızı misafir edebilir ve bizler de yine Almanya’ya gidebiliriz. Bizleri misafir eden ve her zaman yardım eden dostlarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.