Yalova Kapalı Pazar Yeri'nde bu hafta neler var neler? Pazarda fiyatlar ne kadar? Yalova'da pazar fiyatlarında artış var mı?

Türkiye genelinde vatandaş fiyatlardan şikayetçi, esnaf üretim maliyetinden şikayetçi. Artan fiyatların üzerine, Filistin ve İsrail arasında başlayan savaş eklenince üretici ve tüketici için fiyatların nereye gideceği merak konusu oldu. İşte Yalova'da pazar fiyatı

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 22:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 22:55
https://www.yalovahayat.com/

Türkiye genelinde vatandaş fiyatlardan şikayetçi, esnaf üretim maaliyetinden şikayetçi. Artan fiyatların üzerine, Filistin ve İsrail arasında başlayan savaş eklenince üretici ve tüketici için fiyatların nereye gideceği merak konusu oldu.

Yalova Kapalı Pazar Yeri’nde Pazartesi Günleri kurulan pazarda, doğadan gelen en taze meyve ve sebzeler bu hafta da tezgahlarda yerini aldı. Sonbaharın gelmesiyle beraber havalar yavaş yavaş serinlemeye başladı ve kış meyveleri tezgahlarda yer almaya başladı. 2022 Yılında kış aylarının gözdesi olan Nar 7.5 TL-12 TL bandında satılırken bu sene görülen tablo iç kararttı. Nar bir sene içerisinde %200’e yakın zam görerek fiyatı 30 TL’ye dayandı. Ayva geçtiğimiz kış 6 TL’den satılırken bu seneki fiyatı 30 TL bandında değişmekte. Dolayısıyla fiyatlar biraz olsun düşmüştür düşüncesiyle pazara giden insanlar, büyük bir şokla karşılaşıyor. Meyve çocukların sağlıklı büyümesi, bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi, yetişkinlerde hipertansiyon, obezite veya diyabet gibi hastalıklara karşı önlem almak adına besin içerikleriyle birlikte çok önemlidirler.

  "İnsanlar elindeki üç kuruşla, mucizeler yaratmaya çalışıyor’"

Muz, nar, üzüm gibi meyveler çocuklar tarafından da çok sevilen ve büyümelerinde büyük rol oynayan besin kaynaklarıdır. Ailelerde bu doğrultuda doğal olarak bu meyvelere buzdolabında sıkça yer vermektedir. Çocuğuyla birlikte alışveriş yapmakta olan bir vatandaş yönelttiğimiz meyve sebze fiyatlarını nasıl buldunuz sorusuna aldığımız cevap,’’ Benim 3 tane çocuğum var, onların okul masrafları var, canları meyve çekiyor, ne yapalım kıt kanaat geçiniyoruz diye istedikleri meyveyi alıp yedirmeyelim mi? böyle bir şey mümkün mü, umalım ülkemiz için her şeyin en hayırlısı olsun satıcı kardeşlerimiz de bizlerde eskisi gibi fiyatların normal olduğu, refah içerisinde yaşadığımız günlere dönelim.’’ Oldu. Alışveriş yapmakta olan bir diğer vatandaş ise aldıklarını Pazar arabasına yüklediği sırada sorduğumuz, fiyatlar hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna,’’ Her şey çok pahalı, özellikle meyve bu sene alınacak gibi değil. Hepsinden değil sadece bir iki çeşitten birer kg alayım desen gitti 100 TL-150 TL. Pazara gelen insanlar kısıtlı bütçesiyle ihtiyaçlarını karşılamak adına geliyor, yanımda 200 TL varsa kalan 50-100 TL ile ne alabilirim Allah aşkına, Sebze mi? Peynir mi? Zeytin mi? Geçim gerçekten çok zor. İnsanlar elindeki üç kuruşla mucizeler yaratmaya çalışıyor.’’ Dedi. Bu hafta Pazar fiyatları şu şekildeydi: Muz kilo 40 TL İncir kilo 80 TL Üzüm kilo 35 TL Elma kilo 30 TL Ayva kilo 30 TL Nar kilo 30 TL Nane demet 8-12 TL Soğan kilo 10 TL Dolmalık biber kilo 20 TL Kırmızı biber kilo 25 TL Yeşil biber kilo 20 TL Salatalık kilo 15 TL Dere otu demet 10 TL Ceviz kilo 80 TL Zeytin kilo 70-150 TL Köy peyniri kilo 120 TL Armut kilo 30 TL Limon kilo 20-25 TL Sarımsak kilo 90-140 TL Domates kilo 15-30 TL Patates kilo 20-25 TL Patlıcan kilo 12-15 TL Haber/Murat Can Aytemur