Yalova Kapalı Pazar Yeri'nde bu hafta neler var neler? Bu Hafta Pazarda fiyatlar ne kadar? Yalova'da pazar fiyatlarında artış var mı?

Yalova Kapalı Pazar Yeri bu hafta da çok sayıda ziyaretçisine kapılarını açtı. Vatandaş fiyatlardan şikayetçi, esnaf üretim maaliyetinden şikayetçi. Detayları haberimizde sizler için derledik.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2023 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 15:45
https://www.yalovahayat.com/

Yalova’nın mutfak alışverişi denildiğinde ilk akla gelen adresi olan Yalova Kapalı Pazar Yeri, her pazartesi olduğu gibi bu pazartesi de doldu taştı.

Vatandaş taze meyve ve sebze alışverişi için sabahın erken saatlerinde pazar yerini ziyaret ederek mutfak alışverişlerini gerçekleştirdi. Pazar fiyatları vatandaşa bir hayli pahalı geliyor.

Enflasyon ülke genelinde pek çok şeyi etkilediği gibi pazar tezgahlarına da doğrudan etki ediyor. Yalova Halkı uygun fiyatlı sebze-meyve bulabilmek adına geldiği Pazar yerinde fiyatlar karşısında şaşkınlık geçirmeye devam ediyor.

Alışverişe gelen bir vatandaş, ‘’Havalar soğudu canımız kestane çekti. Tabii ki zorunlu bir yiyecek değil ancak insanız canımız çekiyor, çocuklarımız var kilosu nasıl 200 TL olabiliyor gerçekten anlayamıyorum. Zaten 200 TL ile geldim pazara. Domates mi alayım, patates mi alayım, meyve mi alayım yoksa sadece kestane alıp eve mi gideyim? Her şey lüks olmaya başladı artık canımızın çektiğini değil, mecburi ihtiyaçlarımızı almaya çalışıyoruz sadece.’’ Dedi. Bir pazar esnafı ise ‘’Mazota bir indirim geliyorsa iki bindirim geliyor biz bu işi anlamadık valla. Tohum ve gübre fiyatları ortada, çok düşük kar oranlarıyla ürün satıyoruz. Evet fiyatlar eskiye oranla çok pahalı geliyor lakin üretim maaliyetleri doğrultusunda fiyatlar yükseliyor. İnşallah en kısa zamanda eskisi gibi vatandaşımızı uygun fiyatlı ürünler ile karşılayacağımız günler gelir.’’ Diye belirtti.

“Market hiç olmazsa almak istediğim kadar alma imkanı sunuyor’’

Pazar fiyatları vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Üretici de tüketici de mağdur olduğunu belirtiyor. Aldıklarını pazar arabasına yükleyen bir vatandaş, ‘’ Bu hafta fiyatlar artmaya başladı sanki, kışın gelmeye başladığı belli oluyor. Her şey daha az ve sera malı olduğu belli oluyor. Pazara gelmek ile marketten almak arasında fark yok. Market hiç olmazsa almak istediğim kadar alma imkanı sunuyor, mesela domatesi pazarda en az bir kilo almak zorundasın. İki üç tane alamazsın ama marketten istediğin kadar alıyorsun. Hem de eve yakın yağmur çamur derdi yok. Fiyatlarda farklı değil.’’ Diyerek marketlerin daha avantajlı hale geldiğini söyledi.

Yalova’da Pazar fiyatları bu hafta şu şekilde idi:

Kivi kilo 40, patlıcan kilo 20, havuç kilo 20, yerli muz kilo 35, hurma kilo 30, üzüm kilo 50, siyah üzüm kilo 50, nar kilo 25-30, yeşil elma kilo 25, elma kilo 25, ayva kilo 20, mandalina kilo 10-15, domates kilo 15-25, biber kilo 15, limon file 10, siyah zeytin kilo 100, böreklik lor kilo 50, sarımsak demet 50, tatlı sivri biber kilo 40, acı sivri biber kilo 40, ısırga demet 10, maydanoz demet 10, pazı demet 10, lahana demet 10, patates kilo 20 3 kilo 50.

Murat Can Aytemur