Yalova Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcilisi Ozan Burak Cangir Marmara'da ki 5.1 depremini değerlendirdi: “Korkulacak bir şey yok”

Yalova Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilciliği Başkanı Ozan Burak Cangir, Bursa’nın Mudanya ilçesi merkezli meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Cangir, depremin korkutacak bir deprem olmadığını, ancak deprem hazırlıklarının hız kesmeden devam etmesi gerektiğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 14:37
https://www.yalovahayat.com/

Bursa’nın Mudanya ilçesi merkezli dün gerçekleşen deprem Yalova’da da kuvvetli şekilde hissedildi. Bu noktada bir açıklama yapan Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova İl Temsilciliği Başkanı Jeoloji Mühendisi Ozan Burak Cangir, tedbir vurgusu yaptı.

Açıklamada, depremin merkez üssünün Mudanya açıklarında Marmara Denizi’nde olduğunu, büyüklüğünün AFAD Deprem Dairesi’nin bilgilendirmesine göre 5.1 (Mw) olduğunu, derinliğinin ise yaklaşık 9 km olduğunu söyleyen Cangir, depremi üreten fayın Kuzey Anadolu Fayı’nın (KAF) güney kolunda yer alan Zeytinbağı fayı ile ilişkili bir fay olduğunu, yavaş hareket eden ve stres biriktiren bir fay zonu olduğunu belirtti. Cangir, şiddetli depremleri bu bölgeden çok kuzey kolda beklediklerini ifade etti.

Depremin yöre halkını ve Yalova’yı korkutacak bir deprem olmadığı kanaatinde olduklarını, ancak Gemlik bölgesinin zaten birçok kez gündeme gelen ve şehrin içinden geçen fay hattı ile defalarca konusu edilmiş bir ilçe olduğunu hatırlatan Cangir, bu bölgede yer alan yerleşim birimleri ve Yalova’nın deprem için hazırlıklarını hız kesmeden devam etmesi gerektiğini vurguladı.