Yalova Jandarmadan sıkı denetim!

Yalova İl Jandarma Komutanlığı, trafik kazalarını önlemek ve kurallara uyulmasını sağlamak amacıyla yol denetimlerini sıkılaştırdı. Ekipler, özellikle motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine yönelik yoğun denetimler gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 15:01

28-29 Eylül 2024 tarihlerinde Yalova İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Trafik Jandarma ekipleri, il genelinde kapsamlı motosiklet ve motorlu bisiklet denetimi yaptı. Denetimlerde sürücü belgesi, kask takma zorunluluğu, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı gibi konular titizlikle kontrol edildi. Ayrıca, tescil belgesi, plaka, ışık donanımı, egzoz ve harici ses sistemleri gibi teknik donanımların da standartlara uygun olup olmadığı denetlendi.

Ekipler, motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüleri ile yolcularına kask takma zorunluluğu ile reflektörlü yelek giymeleri konusunda uyarılarda bulundu. Bu ekipmanların, sürücülerin ve yolcuların trafik kazalarında yaşanabilecek olumsuz etkilerden korunmalarında önemli bir faktör olduğu vurgulandı.

Yalova Valiliği koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü denetimlerin amacı, trafik kurallarına uyulmasını sağlamak ve trafik kazalarını en aza indirmek. Bu çerçevede denetimlerin artarak devam edeceği ve özellikle sürücü güvenliğine büyük önem verileceği belirtildi.