Yalova İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir: “Kendi adaylarımızla halkın karşısına çıkacağız”

İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir, yerel seçimlere 2 ay kala yaptığı açıklamada, Yalova ve ilçelerde kendi adayları ile seçime gireceklerini halktan başka kimseyle de her hangi bir ittifaklarının olmadığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 11:53
https://www.yalovahayat.com/

İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan mahalli İdareler seçimlerinde izleyecekleri yol ve adaylar konusunda önemli açıklamalarda bulundu.  Kendir, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talimatı doğrultusunda 81 ilde ve ilçelerinde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini belirtti. Kendir, “Bizim herhangi bir partiye seçim kazandırmak veya kaybettirmek gibi bir derdimiz yok. Biz bundan sonra adı geçen partilerle rakip durumdayız. Genel Başkanımız bize ‘tek bir ittifak yapabilirsiniz, yapacağınız ittifakı da milletle yapabilirsiniz’ dedi. Biz de milletle, halkla ittifak yapacağız. Onları dinleyeceğiz. Onların gönlündeki kişilere ulaşıp onlar ile birlikte halkın karşısına çıkacağız” diye konuştu.

Aday belirleme sürecinde şehrin önde gelen kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ve belli odalarla istişareler yaptıklarını dile getiren Kendir, “Nasıl bir belediye başkanı görmek istiyorsunuz? Belediye başkanından beklentiniz ne? gibi sorular soruyoruz. İsim verenler oluyor. Bunlarla ilgili herkesin bu sürecin içerisinde katkısı olsun istiyoruz. Halka bu sürece katmak bizim derdimiz. Hep şöyle bir şey söylenir: Genel Merkezin adayı. Şimdi ben Genel Merkezin adayı ile burada il başkanının adayı arasında bir fark görmüyorum. Eğer bu halkın adayı olursa hepsi tepeden inme oluyor. Halka rağmen birilerini aday gösterirseniz, birisinin adayı, Osman Kendir’in adayı olmamalı. Bu genel merkezin söylemleriyle de böyle. Yerelde durum farklı. Kişiler önemli” dedi.

Yalova’nın tamamında kendi adaylarıyla halkın karşısına çıkacaklarını ifade eden  Kendir, “Biz tabi şunu da görüyoruz. Artık karşımızda mevcut bir iktidar yok. Devletle bütünleşmiş bir yapı var. Bu anlamda da halkın karşısına normal, herkesin aday açıkladığı takvimde açıklayarak çıkamazsınız. Seçim kazanmak istiyorsanız bu yarışa daha erkenken girmeniz gerekiyor. Aday adaylarıyla sahada olmanız gerekiyor. Bugün Çiftlikköy’den Altınova’ya, Yalova merkezden beldelerine, Armutlu’dan Çınarcık’a kadar her yerde adaylarımızla halkın karşısına çıkacağız. Bu anlamda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz halkta karşılığı olan kişileri bulup onların karşısına çıkaracağız. Onun için bizim amacımız herhangi bir partiyi kazandırmak ve kaybettirmekten ziyade kendi adaylarımızı, şehirde bu işin alternatifinin olduğunu göstermek. Yalova küçük yer. Bunu insanlara çok rahat anlatabileceğimizi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.